Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen hapis cezası para cezasına çevrildi
İstanbul'da motosikletli Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası, 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrildi.
DUVAR - Yunus Emre Göçer'in kullandığı motosiklete arkadan çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 6 yıla kadar hapsi istenen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un yargılanmasına bugün başlandı.
Davada savcı mütalaasını açıkladı ve sanığın 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme karar için ara verdi.
Ara sonrası Mohamud'a, "Taksirle ölüme neden olmak"tan 3 yıl hapis cezası verildi. Ceza önce takdir indirimi ile 2 yıl 6 aya düşürüldü daha sonra 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrildi. Ayrıca Mohamud'un 6 ay süreyle ehliyetinin geri alınmasına karar verildi.
Ne olmuştu?
30 Kasım Perşembe Günü öğlen saatlerinde Fatih'te meydana gelen kazada Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada yaralanan motosikletli kurye Yunus Emre Göçer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında, Adli Tıptan raporun geldiğini söyleyerek, “Araç sürücüsünün asli kusurlu ve motosikletli kuryemizin de tali kusurlu olduğu yönünde ikinci Adli Tıp raporu geldi. Bu raporlar çerçevesinde dava açılacaktır ve kovuşturma devam edecektir” açıklamasını yapmıştı.
Mohamud, hakkında 'taksirle adam öldürmek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava kapsamında 12 Ocak'ta İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gelerek savunma vermişti.
İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesine hakkındaki yakalama kararı gereğince Mohamud için resen celse açılmıştı. Sanık Mohamud mahkemedeki kimlik sorgusunda, doktor olduğunu, evli ve üç çocuk babası ve aylık 15 bin lira geliri olduğunu söylemişti. Mohamud ifadesinde, "Olay tarihinde 06 CD 4581 plakalı aracı ben kullanıyordum, Avrasya Tüneli'nden çıktım, yaklaşık 5-10 dakika kadar aracı kullandım, önümde hızlı giden bir motosiklet vardı. Bu motosiklet bir anda durdu ve sağ tarafa doğru döndü, ben frene basmama rağmen çarpmayı engelleyemedim, bu sırada yaklaşık 55 km hız ile ilerliyordum, öndeki motosikletin gittiğini görmüştüm, ancak motosiklet bir anda durup döndüğü için bende bu durumu beklemediğimden çarpmayı engelleyemedim" demişti. Mohamud, "Motosiklet sürücüsünün başında kaskı yoktu" diye konuştu. Hakimin usul gereği, hakkında hükmün açıklanmasının bırakılması uygulanabileceğini kabul edip etmediğini sorunca sanık uygulanmasını talep etti. İfadesinin ardından sanık hakkındaki yakalama kararı geri alındı, yurt dışı yasağı kaldırıldı ve duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildi.(HABER MERKEZİ)