Somali'de Euro 2024 finalinin izlendiği kafenin dışında patlama: 9 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir kafenin dışında, İngiltere-İspanya Euro 2024 final maçının izlendiği sırada bomba yüklü bir araç patladı. Saldırıyı El Şebab üstlendi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Afrika ülkesi Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün Euro 2024 Avrupa futbol şampiyonasının final maçının izlendiği bir kafenin dışında patlayıcı yüklü bir araç infilak etti. El Şebab'ın üstlendiği saldırı sonucunda dokuz kişi hayatını kaybetti.

BBC'nin aktardığına göre, dün Türkiye saatiyle 22.00'de başlayan İngiltere-İspanya maçının izlendiği sırada Top Coffee isimli kafenin dışında patlama oldu. Yerel saatle 22.28'de yaşanan patlamanın ardından Somali polisinden yapılan ilk açıklamada, en az beş kişinin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Agence France-Presse (AFP) haber ajansına konuşan güvenlik kaynakları ise can kaybının dokuza yükseldiğini açıkladı.

'İLK YARIYI İZLERKEN KORKUNÇ BİR PATLAMA SESİ DUYDUK'

Görgü tanıkları, patlamanın yaşandığı sırada kafenin dolu olduğunu, bazı kişilerin kaldırımda durduğunu anlattı. Saldırıdan sağ kurtulan kişilerden Mohamed Muse, "Maçın ilk yarısını izlerken yüksek, korkunç bir patlama sesi duyduk. Herkes kendini nasıl kurtaracağını bulmak zorunda kaldı. Tehlike altında insanlar gördüm, yardım çağrısında bulunan kişiler vardı, diğerlerinin ise aklı karışmış görünüyordu. Korkunçtu" dedi. 

AFP'ye konuşan başka bir görgü tanığı da kafedeki bazı kişilerin arka taraftaki merdivenlere tırmanıp duvardan atlayarak kaçabildiğini söyledi. Patlamada civarda bulunan bina ve araçlar da zarar gördü. El Kaide'nin bir parçası olan El Şebab örgütü ise, basına yansıyan haberlere göre, gece saatlerinde güvenlik ve hükümet çalışanlarının bir araya geldiği bir yeri hedef aldıklarını iddia etti. Patlamanın yaşandığı nokta, Somali'nin resmi devlet başkanlığı sarayının bulunduğu Villa Somalia'ya yakın bir yerde bulunuyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)