Somali'de hapishaneden firar teşebbüsü: Çatışma çıktı, 8 kişi öldü

Somali'nin başkentinde hapishaneden kaçmaya çalışan tutuklular ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı, beş tutuklu ve üç asker hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Somali'de silahlı bir grup tutuklu, başkent Mogadişu'da hapishaneden kaçmaya teşebbüs etti. Güvenlik görevlileri ve tutuklular arasında çıkan çatışmada sekiz kişi öldü.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, söz konusu olay, başkentin güneyinde, limanın yakınlarında yer alan hapishanede yaşandı. Ceza İnfaz Kurumu Sözcüsü Abdiqani Mohamed Qalaf, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan çatışmada beş tutuklu ve üç askerin hayatını kaybettiğini, 21 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Açıklamada, olaydan tutuklular arasındaki 'şiddet yanlısı bir grup' sorumlu tutuldu. 

'ÖLENLER İDAM CEZASI VERİLEN EL ŞEBAB ÜYELERİYDİ'

Qalaf, olay sırasında hiçbir tutuklunun kaçmayı başaramadığını ve saldırının nasıl gerçekleştiğiyle ilgili soruşturma yürütüleceğini açıkladı. Somali Ulusal TV kanalı da olaya ilişkin olarak Facebook hesabından yaptığı paylaşımında, "Somali'nin hapishane güçleri, tutukluların hücrenin içinde çatıştığı operasyonunu sonlandırdı. Çatışmaya çalışan tutuklular vurularak öldürüldü" ifadelerini kullandı. Kanal, ölen tutukluların idam cezasına çarptırılan El Şebab üyeleri olduğu bilgisini de paylaştı.

'Misilleme' endişesiyle isimlerinin verilmesini istemeyen iki hapishane güvenlik personeli, hapishanenin içine el bombaları ve silahların sokulduğunu ve tutukluların bunları çatışma başlatmak için kullandığını anlattı. Hapishaneye yakın yaşayan Abdullahi Aden isimli bir Somalili de "Hücrenin içinde silah sesleri ve patlama duyduk. Silah sesleri 15 dakika kadar sonra durdu. Hükümet güçleri tüm bölgeyi güvenlik çemberine aldı" dedi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)