Sosyal medya fenomenleri operasyonunda 15 kişi serbest

Üç gün önce düzenlenen Kuyu-8 operasyonunda gözaltına alınan 65 kişiden 15’i Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL – İstanbul merkezli, 25 ilde düzenlenen operasyonda resmi belgede sahtecilikten, suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlamasıyla aralarında MASAK müfettişi dahil, fenomen ve güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen’in de olduğu 65 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, karakol ifadesinin ardından Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. İnanç Güngen ve Neslihan Güngen’in de aralarında olduğu şüphelilerin tutuklanması istenirken, toplamda 15 kişi serbest kaldı. 10 kişi için adli kontrol şartı uygulanacak. Mahkemenin gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Neslim ve İnanç Güngen'in gözaltına alındığı operasyonla ilgili şunları söylemişti: “Neslim ve İnanç Güngen'in sahte ustalık/kalfalık belgeleri düzenleyerek, vasıfları uygun olmayan kişilerin iş yeri açmalarına aracılık ettikleri, sahte CE belgeleri düzenleyerek, herhangi bir UTS kaydı olmayan ve yönetmeliklere aykırı olarak ürettikleri cihazlarla ülke genelinde toplam 44 ayrı "taksirle yaralama" suçuna sebep oldukları ve açık kaynaklarda benzer içerikli ayrı şikayetin yer aldığı dolandırıcılık suçundan elde edilen suç gelirini, diğer bayilerle yapılan anlaşmalar esnasında muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden aklamaya çalıştıklarının tespit edildiğini bildirdi.”

(HABER MERKEZİ)