Sosyal medya fenomenleri talebi 'uçurdu': Fiyatı pirzolayı geçti
Kilosu 650 liradan satılan kuzu ciğeri, 625 TL olan pirzola ile 610 liralık antrikotu geride bıraktı. Sosyal medya sayesinde sakatat ürünü satan işletme sayıları rekor kırdı.
DUVAR - Sakatat fiyatları bir önceki yıla göre iki kat arttı. Kilosu 650 liradan satılan kuzu ciğeri, 625 TL olan pirzola ile 610 liralık antrikotu geride bıraktı. Fiyat artışlarında ise karkas et ithalatı rol oynadı. Sosyal medyanın sayesinde sakatat ürünü satan işletme sayıları rekor kırdı.
Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli'nin haberine göre, eski dönemlerde tüketilmeyen sakatat ürünleri şimdilerde et fiyatlarını geçti.
İç piyasada hayvan kesiminin azalması, içi boşaltılmış şekilde ithal edilen karkas etlerin piyasaya girmesi ve sakatatların hayvanlardan sayılı çıkması, ürünlerin talep ve fiyatlarını uçurdu. Talep artışında sosyal medya da etkili oldu. Yemek paylaşımlarında şırdan, mumbar, ciğer, böbrek ve dil gibi lezzetlerin arttığı görüldü.
Kuzu ciğerinin kilosu 650 lirayı geçerek, en değerli et olarak bilinen pirzola (kilogramı 625 TL) ve antrikotu (kilogramı 610 TL) ilk defa solladı. Dana ciğeri bile 450 liralık fiyatıyla dana kuşbaşı (kilogramı 390-430 TL) ve kıymayı (kilogram 400-430 TL) geride bıraktı.
Öte yandan kuzu yüreğinin kilogram fiyatı 350 liraya kuzu böbrek 380 liraya, dana dil kilogram fiyatı ise 440 liraya kadar yükseldi. İşkembe fiyatları da 180-200 lirayı gördü.