Sosyolog Ümit Kuşbakan: HDP'li ve Alevi olduğum için saldırıya uğruyorum

Bergama'da yaşayan 58 yaşındaki Sosyolog Ümit Kuşbakan, HDP’li ve Alevi olduğu için evine ve arabasına saldırıldığını, polisin de yardım etmediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 58 yaşındaki Sosyolog Ümit Kuşbakan politik görüşünden ve kimliğinden ötürü çeşitli baskı ve saldırılara maruz kaldığını belirtti, can güvenliğinden endişe ettiğini söyledi.

PİRHA'nın haberine göre, İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan Kuşbakan, saldırılarla ilgili polise ve savcılığa başvuruda bulunduğunu ancak bir şey yapılmadığını kaydetti.

'CAMLARIMI KIRDILAR, ARABAMI ÇİZDİLER'

5 yıldır Bergama’nın Kurtuluş Mahallesi’nde oturduğunu ifade eden Kuşbakan, yaşadığı saldırı ve baskılara ilişkin şunları dile getirdi:

"Tek başıma yaşıyorum, evim müstakil. Uzun zamandan bu yana baskılara ve saldırılara maruz kalıyorum. Ben evde yokken evimin camlarını kırdılar. Ben evdeyken evimin önüne taşlar koyuyorlar, kumlar yığıyorlar. Arabamı çizdiler. Ayrıca defalarca üzerime yürüdüler, tehdit ettiler, bağırdılar. Sosyolog olarak çalışıyorum. Kimseyle bir sıkıntım yok. Hedef gösterilmemek için daha önce polise şikâyet etmemiştim. Bu zararları kimin verdiğini bilmiyorum, tanımıyorum.”

Bir dönem HDP’nin seçim çalışmalarına katıldığını söyleyen Kuşbakan, hem bundan dolayı hem de Alevi olduğundan dolayı bu saldırılara maruz kaldığını belirtti.

'POLİS NUMARA YAPTIĞIMI DÜŞÜNDÜ'

Daha önce hedef gösterilmemek için polise haber vermediğini kaydeden Kuşbakan, “Polise haber vermiyordum çünkü saptansın istemiyordum. Polis zaten her şeyi biliyor. En son yine eve bir saldırı oldu. Evimin önünde taşlar kırılmıştı. Bu sefer dayanamadım polise gittim. Polise gittiğimde saatlerce beklettiler, numara yaptığımı düşündüler. Benim numara yapacak bir durumum yok. Can güvenliğimden endişe ettiğimi belirttim.

Şimdiye kadar polise gitmemekle hata yaptığımı da anladım. Savcılığa da başvuru yaptım. ‘Size bir polis verelim, yanınızda sizi korusun’ dedi. Ben bir polisle niye dolaşayım, istemedim. Evime kamera taktırmadım. Çünkü kameraları da patlatıyorlar. Boşuna uğraşmak istemedim” diye konuştu.

Balkan göçmeni bir Alevi olduğunu ve HDP üyesi olarak seçim çalışmalarına katıldığını dile getiren Kuşbakan, son olarak "Ben Aleviyim. Dedelerimiz Selanik’ten gelmiş. Balkan Alevisiyiz. Bergama küçük bir yer. HDP çalışmalarına katıldığım için biliniyorum. Ayrıca İstanbul’dan gelmişim, yabancıyım” dedi. (HABER MERKEZİ)