Soylu: ABD, Rusya'ya laf ebeliğinden başka birşey yapmıyor, ya Avrupa?

İçişleri Bakanı Soylu, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması üzerinden ABD ve Avrupa ülkelerini eleştirdi: Ey Amerika, Rusya'ya laf ebeliğinden başka birşey gerçekleştirmiyorsun. Avrupa'ya ne oldu?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Bağcılar'da düzenlenen Bayburtlular Gecesi'ne katıldı. 

Burada bir konuşma yapan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözünün güncel uluslararası krizlerde daha anlamlı hale geldiğini vurguladı ve Türkiye'nin dünyadaki krizlerin çözümünde aktif rol almaya devam edeceğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına da işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Dünya 5'ten büyüktür.' dediğinde birileri burun kıvırdı. Zannettiler ki Amerika, Avrupa her şeyin hakimidir. Gelip aşağıda terör koridoru kurup, bu ülkenin huzurunu bozan tezgahları kurmak elbette büyük bir devlete yakışan bir iş değildir. Bugün Ukrayna'da bir savaş var. Biraz önce anlattılar, insanlar oradan kaçıyorlar. Ey Amerika, bize F-35'lerle ilgili hikaye okuyorsun ya aylardan beri, Rusya'ya laf ebeliğinden başka hiçbir şey gerçekleştirmeyen bir anlayış ortaya koyuyorsun. Avrupa'ya ne oldu? Hani gücünüz, kuvvetiniz vardı? Türkiye'ye gelince yukarıdan aşağı her türlü söylüyor, her türlü yaptırımı ortaya koymaya çalışıyorsunuz. Hani ne oldu?"

'ONLARIN SÖZÜNE BAKSAYDIK UKRAYNA GİBİ, BİZİ İNİM İNİM İNLETİRLERDİ'

Ukrayna'ya birçok devlet tarafından verilen vaatlerden ders alınması gerektiğini söyleylen Soylu, "20 yıldır biz onların sözlerine Ukrayna gibi bakmış olsaydık, bugün bizi de zulüm altında inim inim inletirlerdi. Onlara inanmadık, onlara güvenmedik" diye konuştu. (AA)