Soylu: Almanya 3,5-4 ay vatandaşına ulaşamadı, biz 'nerede bu devlet' dedirtmedik

İçişleri Bakanı Soylu: Eskiden felaketler olur, 'Nerede bu devlet?' denirdi. Biz dedirtmedik hiçbir zaman. Sel oldu Almanya tam 3,5-4 ay vatandaşının yanına ulaşamadı. Biz 1 ayda afetle baş ettik...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin 22. yılı dolayısıyla Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen anma törenine katıldı. 

Bakan Soylu, törende yaptığı konuşmada "Biz görevli bir milletiz ve bu topraklar da görevli topraklardır. Çok işimiz var bizim. Birçok sıkıntıyla, afetle, musibetle, belayla karşı karşıya kalıyoruz ama bilmenizi istiyorum, bu millet rahmetle buluşan bir millettir" dedi.

Elazığ, Giresun, Van, Artvin, Rize, İzmir, Antalya, Muğla, Bartın ve Kastamonu'da çok sayıda felaket yaşandığını anımsatan Soylu özetle şunları söyledi:
'NEREDE BU DEVLET' DEDİRTMEDİK: Biz çocuktuk, memlekette deprem olurdu, sel olurdu. Kışın 6 ay Anadolu'nun köyleri kapanır, hamileler çocuklarını doğuramadan hayatlarını kaybederlerdi. Televizyonlarda hep şu söylenirdi: 'Nerde bu devlet?' Hep bunlarla büyüdük, bu bizim için öz güven yoksunluğuydu. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Allah'a binlerce kere hamdolsun ki 'Nerde bu devlet?' dedirtmedik hiçbir zaman. Milletimizin en zor zamanında yanında olduk.

 

42 MİLYON VATANDAŞA AFET EĞİTİMİ VERDİK: Türkiye'yi hem depreme hazırlamak hem bu coğrafyada depremle karşı karşıya kalındığında felaket öncesi, o an ve sonrasında yapılacakları en iyi şekilde uygulamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün Tekirdağ'da 6 ülke ile deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Şu ana kadar 42 milyon vatandaşımıza temel afet eğitimi verdik. Hedefimiz yıl sonu itibarıyla 51 milyondu. İnşallah onu yakalayacağız. 81 vilayetimizde afet risk azaltma planları yaptık. Yıl sonu itibarıyla 80 ili bitirdik, bir İstanbul'umuz kaldı, onu da bitireceğiz.

ALMANYA VATANDAŞININ YANINA GİDEMEDİ: Bizden önce Almanya'da sel afeti yaşandı. Biz Kastamonu, Sinop ve Bartın'da sel afetiyle karşı karşıya kaldık. Biz onlarınkinden daha büyük olan bu afetle baş ettik, sahayı temizledik, vatandaşlarımızla birlikte olduk, bir ay içerisinde oradan çıktık ve şimdi de evleri yapmaya başladık. Almanya, tam 3,5-4 ay vatandaşının yanına ulaşamadı. Geldiğimiz nokta budur." (AA)