Soylu: DEAŞ'ın Türkiye suikastçısı yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yalova’da IŞİD'e yönelik çok önemli bir operasyon yapıldığını açıkladı. Soylu açıklamasında ‘DEAŞ’ın Türkiye suikastçısı, yakalandı’ dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, IŞİD'e yönelik olarak Yalova'da önemli bir operasyon yapıldığını söyledi. Soylu paylaşımında, "DEAŞ'ın Türkiye suikastçısı, yakalandı ve tutuklandı! Operasyon sona erdi. Emniyet terör, istihbarat birimlerimizi, Yalova Emniyet Teşkilatımızı ve Yalova Cumhuriyet Başsavcılığımızı tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ocak'ta 5 bin 394 hesap hakkında 'terör' çalışması 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarınca "sosyal mecrada gelişen gündem ve konular, çeşitli illegal örgüt ve gruplara müzahir sosyal medya hesapları/siteleri yakından takip edilmektedir" denilerek 1-31 Ocak arasında "terör örgütü propagandası yapan" 5 bin 394 hesap hakkında çalışma yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"FETÖ/PDY terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 2.756 adet,
DAEŞ terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 168 adet,
PKK/KCK, terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 2.185 adet,
Diğer, terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 285 adet olmak üzere,2.237 sosyal medya hesabı kullanıcısı tespit edilerek işlem başlatılmıştır. Bu hesapları kullanan 118 şahıs gözaltına alınmış olup, gözaltına alma işlemleri devam etmektedir." (HABER MERKEZİ)