Soylu ile Şık arasında gerginlik: 'Sen ömrünü hapiste tamamlayacaksın'

Bütçe görüşmelerinde muhalefetin, ‘soruları yanıtsız bıraktın’ eleştirisini yanıtlayan Soylu, “Devlete 'terörist' diyenlere verecek hesabımız yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen İçişleri Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2022 bütçesi, kabul edildi.
Görüşmeleri yaklaşık 15 saat süren, tartışmalar nedeniyle birçok kez ara verilen komisyon sonunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

SOYLU İLE ŞIK ARASINDA GERGİNLİK: 'SEN ÖMRÜNÜ HAPİSTE TAMAMLAYACAKSIN!'

Mersin Limanı’nda muz yüklü konteynerler içinde yakalanan uyuşturucuyla ilgili kimsenin tutuklanmadığı iddiasına cevap veren Soylu ile Ahmet Şık arasında gerginlik yaşandı. Mersin'deki 2 operasyonda da tutuklananlar ve cezaevinde bulunanlar olduğunu söyleyen Soylu’ya Ahmet Şık, “Yok böyle bir şey” diye karşılık verdi.

Soylu ise Şık’ın bu sözlerine, “Sayın Şık, benim de 'Devlet teröristtir' diyen bir adama verebilecek herhangi bir cevabım yok, hadi oradan. Gizli hayranlığını bize her yerde anlatan bir adamsın, boşver” cevabını verdi. Şık ise Soylu’ya, “Sen haysiyetini, onurunu ezdirmiş bir adamsın!” dedi.
Şık’ın bu sözleri karşısında tansiyon yeniden yükseldi ve Soylu, Şık’a, “Bunu söyleyip de ispat etmeyen şerefsizdir, namussuzdur, haysiyetsizdir! Sensen; sen şerefsizsin, sen haysiyetsizsin, sen onursuzsun” şeklinde konuştu. Ahmet Şık’ın, devamında, “Hesap vereceksin” sözlerine tepki gösteren Soylu, bu kez de, “Terör örgütüne de, PKK’ya, HDP’ye sığınanına bu çatının altında söylenecek söz yok” dedi. Ahmet Şık da, “Sen ömrünü hapiste tamamlayacaksın!” dedi. Soylu bu sözler üzerine CHP’li milletvekillerine dönerek, “Ne oldu CHP’li kardeşlerim, tehdit ediyor İçişleri Bakanını; 'Hapishanede ömrünü tamamlayacaksın' diye, ne oldu cici demokrasinize?” ifadelerine yer verdi.

‘SEZGİN BARAN KORKMAZ’LA AKŞAM SEFASI YAPAN ARKADAŞLARINIZA SORACAKSINIZ’

Komisyonun devamında Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili soruları yanıtlayan Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre’nin, “Sezgin Baran Korkmaz ile ne konuştun” sorusunu şu şekilde yanıtladı:
“Kendi grubunuzdaki arkadaşlara soracaksınız, onunla beraber iş tutan arkadaşlarınıza soracaksınız ve onunla beraber akşamsefası yapan arkadaşlarınıza soracaksınız ve yine onunla beraber veya HDP’ye nasıl maddi yardımda bulunduğuna yönelik anlayışına soracaksınız.”

SOYLU: GÜLEN’İ ARAMADIM DİYEN GENEL BAŞKANINIZ ÇIKSIN, 'BEN YALAN SÖYLEMEDİM' DESİN

Soylu’nun bu yanıtına tepki gösteren CHP’li Yunus Emre, “Hakkında soruşturma olan adamla ne konuştun” diye sordu. Soylu bu soruya da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden yanıtladı.
Soylu, “Bunu da Sayın Genel Başkanınıza beşinci defa soruyorum. Fethullah Gülen hasta olduğu zaman Fethullah Gülen’i 'aramadım' diye 'ona taziye bildirmedim' diye yalan söyleyen Genel Başkanınız çıksın, 'Ben yalan söylemedim' diyen bir anlayış ortaya koysun. Beş defa soruyorum, hepsinden kaçtı. Kimlerin yanında konuştu? Nerede konuştu? Ne ortaya koydu?” dedi.
Soylu’nun bu sözlerine CHP’li Engin Özkoç da, “Yalan atma! Burada, Fetullah Gülen... Ağlıyordun, ağlıyordun” dedi.

SOYLU 'SORULARA YANIT VER' DİYEN MUHALEFETE, 'VERECEK BİR HESABIMIZ YOK' DEDİ

Milletvekillerinin hiçbir soruya yanıt verdiğini savundukları Bakan Soylu’nun komisyondan ayrılacağı esnada, “Kaçak bakan, sorulara yanıt ver” sesleri yükseldi. Bakan Soylu da, “Bu ülkede devlete “Terörist” diyenlerle, bu ülkede şehitlerin olmasının müsebbibi olanlarla, bu ülkede o müsebbiplerle siyaset yapanlara bizim bu konuda verecek bir hesabımız yok, biz millete hesabımızı veririz” diye konuştu.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ KİM SORUSU YİNE YANITSIZ KALDI

Muhalefet milletvekilleri tarafından komisyon toplantısı boyunca sık sık Soylu’ya yöneltilen, “Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim” sorusu ise cevapsız kaldı. ‘10 bin dolar alan siyasetçi kim’ sorusunu 6 buçuk ayın ardında da yanıtsız bırakan Soylu, “10 bin dolar meselesi de devletin kayıtlarında vardır ve göreceksiniz. Bundan sonraki süreçte açığa çıkacaktır. Aman siz açığa düşmeyin ha, aman siz açığa düşmeyin!” dedi.
Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Bakan Soylu’ya verilen sürenin tamamlandığını belirterek, Soylu’nun soruları bir hafta içerisinde yazılı olarak yanıtlanmasını istedi. (DUVAR)