Soylu Kılıçdaroğlu'nun sloganını kullandı: Geliyor gelmekte olan

Sık sık tansiyonun yükseldiği Bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu'nun kullandığı "Geliyor gelmekte olan" sözüyle HDP'lileri hedef aldı, 3 defa 'Kürtler sizden nefret ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Meclis'te İçişleri Bakanlığı'nın bütçesine ilişkin görüşmeler sürerken özellikle Bakan Süleyman Soylu'nun konuşmaları sırasında sık sık gerginlik yaşandı, milletvekilleri arasında iki defa yumruklu kavga çıktı.

Görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı Soylu iki defa kürsüye çıktı. Soylu ikinci konuşmasında da sık sık, kendisini dövizler açarak protesto eden HDP'li vekilleri hedef aldı. 

"Türkiye dört bir yanda terörle mücadele ediyor, bir tek cümle sarf etmediniz. Bu ülkede evlatlarımız bizim için şehit gazi oldu. Bir tekiniz onlara rahmetle şükranla başladınız mı? Vallahi billahi size devlete iftira ettirmem" diyen Soylu, "Şırnak Cizre'de bir katliam yaşandı. Pusu kuran terörist, HDP'li Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakalandı" iddiasını ortaya attı. 

'KÜRTLER SİZDEN NEFRET EDİYOR'

"50 milyarlık kenevirin PKK'ya gitmesini bizim aslanlarımız engelledi, bağırmanız bundandır. İstismarlarınızı, bu Gazi Meclis çatısı altında yapmanıza müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullanan Bakan Soylu, yine HDP'li milletvekillerine yönelik 3 defa "Kürtler sizden nefret ediyor" dedi ve şöyle devam etti: "Patlasanız da çatlasanız da mahallelerde metruk bina bırakmayacağız.

Sizin genel başkanınız benim arkadaşlarıma iftira etti. '108 bylockcu vekil var' dedi. Milletvekillerini açıklamayan namerttir.
Türkiye'deki terörist sayısı 160'ın altına düştü. Diyarbakır analarının ahı sizi bitirecek.
CHP, tezkereye hayır dediniz, bunu bir bedel olarak taşıyacaksınız.
Uyuşturucuyla mücadelede kimseye teslim olmadık. Artık uluslararası birçok operasyonu gerçekleştiren ve yüzünün akıyla çıkan bir Türkiye var." 

KILIÇDAROĞLU'NUN SLOGANINI KULLANDI

Öte yandan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Soylu'nun konuşmasından ilginç bir bölümü paylaştı. Twitter'dan Soylu'nun konuşmasından "Bana, şahsıma hakaret eden Özgür Özel'i mahkemeye vereceğim. İnşallah partim cezai ehliyet verir de ceza alabilme imkanı olur. Hiç endişe etmeyin; Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan, Dr. Devlet Bahçeli; geliyor gelmekte olan" dediği bölümü paylaşan Antmen "Süleyman Soylu da biliyor artık; #GeliyorGelmekteOlan" yorumunu yaptı. (HABER MERKEZİ)