Soylu, SADAT'ın kurucusu Tanrıverdi'nin cenazesine katıldı

SADAT'ın kurucusu, Adnan Tanrıverdi'nin Eyüpsultan Camisi'ndeki cenazesine Süleyman Soylu'yla birlikte birçok AK Parti yöneticisi ile İstanbul Valisi Gül de katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paramiliter faaliyetleri nedeniyle son yılların en çok tartışılan yapılarından SADAT'ın kurucusu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, İstanbul Eyüpsultan Camisi'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

ANKA'nın aktardığına göre 79 yaşında hayatını kaybeden Tanrıverdi için kılınan cenaze namazına oğlu Melih Tanrıverdi'nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri kabaktepe, İstanbul Valisi Davut Gül ve Tanrıverdi’nin yakınları katıldı.

'MİLLİ İRADENİN ÖNE PLANA ÇIKMASI İÇİN...'

Cenaze töreni öncesi açıklama yapan Melih Tanrıverdi, “Babam bilgiye çok önem verirdi. Bilginin edinilmesi ve kullanılması konusunda uzmanlığı olan bir insandı. Gerek silahlı kuvvetlerde görev yaptığı dönemde, gerekse emekliliğinden sonraki dönemde Türkiye’nin içine girdiği darbelerin hiçbirinde görev almadığı konusunda özellikle övünürdü. Emekliliğinden sonra 1996 yılında sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarıyla ön plana çıktı. Milli iradenin ön plana çıkartılması konusunda önemli çalışmalar yaptı kendisi. Vesayet rejimine karşı durdu sürekli. Biz çocukluğumuzda babamızı çok görmezdik. Çok çalışırdı” dedi.

(ANKA HABER AJANSI)