Soylu'dan şampiyonluk kutlamaları çağrısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Süper Lig şampiyonluk kutlamalarının tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında Süper Lig'de şampiyonun belli olmasının ardından yapılacak kutlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, TFF 1. Lig takımlarının Süper Lig’e çıktıktan sonra şehirlerinde yaptığı kutlamaların ardından 15 Mayıs Cumartesi günü Süper Lig şampiyonun belli olacağı güne dikkat çekti.

'GİRESUNLULAR VE ADANALILAR MİNİMUM YAPTI'

Kutlamaların tam kapanma döneminden sonra yapılması gerektiğini belirten Soylu, “Maçlar cumartesi değil mi? Cumartesi orada bir diplomasiye ihtiyaç var. Şampiyonluk kutlamaları sokağa taşarsa; sağ olsun hem Giresunlular hem Adanalılar minimum ölçekte yaptılar. Sokakta görüntüler oldu ama her tarafa yayılan bir görüntü olmadı” diye konuştu.

Üç İstanbul takımının şampiyonluk ihtimali nedeniyle kutlamalarda bu şehrin başrol olacağını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu kutlamaların tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda bir diplomatik müzakere yöntemi hem emniyete hem de valimize düşüyor. Buna dair bir tedbir almak lazım geldiğini düşünüyorum. Çünkü neticede üç takım da İstanbul’da. Ve Türkiye’de de aynı şekilde olacak” ifadelerini kullandı.

'BAYRAM DÖNÜŞÜ İÇİN TEDBİR ALINMALI'

Bayram öncesinde tam kapanma tedbirlerine dikkat noktasında gösterdikleri gayreti bayram süreci ve sonrasında da devam ettireceklerini ifade eden Soylu, "En önemli meselelerimizden biri bayram sonrası seyahat belgesi alıp da dönenler olacaklardır. Bunların yoğunluk oluşturacağı trafik güzergahlarındaki tedbirler ve denetimlerin aynı şekilde devam etmesi lazım" diye konuştu.

Soylu, Bayram tedbirleriyle ilgili şöyle dedi:

"Vatandaşımız büyük bir fedarkârlık göstermektedir. Bayramın çekirdek aile olarak kutlanmasını rica ediyoruz. 17 Mayıs 05.00'e kadar tedbirlerimiz geçerli. 17 Mayıs günü ne olacağını, nasıl, ne şekilde olacağını vatandaşımızla paylaşırız.

645 bin 834 kişiye yol izin belgesi verildi. Tam kapanma süresince 10 milyon 544 bin kişiye çalışma muafiyet belgesi verildi. Şehirlerarası yollarda, bin 167 kontrol noktasında 16 bin 669 personel görev alıyor.

Bu bayram da 'non stop' çalışmaya devam edeceğiz. Bayramda biz çalışacağız, vatandaşımız da huzur ve güven içinde olacak. 16 Mayısla 23 Mayıs arasında geçerli olacak trafikle ilgili bir genelde yayınladık. Trafik ekiplerimizin görünür olmasını ve iletişim, denetim, bilgilendirme konusunda adım atmalarını rica ettik." (HABER MERKEZİ)