Soylu'nun talimatı ile giden eski Şişli Kaymakamı Yerlikaya'nın isteği ile döndü

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla görevden alınan eski Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel yeni  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kararıyla yine kaymakam oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat oğlunun Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayetinin şüphelilerinden birinin avukatlığını yapması nedeniyle görevden alınan eski Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, valiler kararnamesiyle Hatay Dörtyol’a Kaymakam olarak atandı.

Halk Tv'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla görevden alınan Kaymakam Türkel, Bitlis Valiliği'ne Hukuk Müşaviri olarak atanmıştı. Bu atama nedeniyle Türkel emekliliğe ayrılma kararı alarak İstanbul Valiliği'ne emeklilik dilekçesi vermişti.

Türkel’in göreve dönmesinin ardından oğlu avukat Atalay Burak Türkel, “Evet Kaymakam bey göreve döndü. Kendisi terörle mücadelede uzun yıllar başarılı çalışmalar yürütmüş ve bugüne kadar tek bir soruşturma geçirmemiş bir Kaymakamdır. Benim avukat olarak girdiğim o dosya başıma bela oldu. O dosya ile hiçbir bağlantım kalmamıştır. Adımın Falyalı soruşturmasıyla anılmasını istemiyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)