Soylu'ya hakarete 2 yıl 4 aya kadar hapis istendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medyadaki fotoğrafı altındaki yorumunda küfür eden E.E. hakkında hazırlanan iddianamede 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sosyal medyada hakaret eden kişi hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianame Bakırköy 36. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda annesi ile olan fotoğrafının altına küfür eden şahsın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki gösteren Soylu, "45 gündür anam hastanede. Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım, Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım" demişti. 

E.E., yine sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)