Söz yine tutulmadı: Somalı madenciler 4 Temmuz'da Ankara'ya gidecek

Tazminatları için mücadele eden Soma Uyar Madencilik işçileri, AK Partili Mustafa Elitaş'tan açıklama gelmemesi üzerine 4 Temmuz gecesi otobüslerle Enerji Bakanlığı'nın önüne gideceklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Tazminat hakları için mücadele eden Soma Uyar Madencilik işçilerine verilen, 1 Temmuz'da çözüm açıklaması yapılacağı yönündeki söz de tutulmadı.

Madencilerin 12 Ekim 2020'de başlayan Ankara yürüyüşleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği tazminatların ödenmesi sözü, 15 Ocak'ta yerine getirilmedi. Haziran ayı başlarında Manisa'nın Soma ilçesinde hakları için yeniden eylem düzenleyen madenciler, 21 Haziran'da tekrar Ankara'ya yürüyeceklerini açıkladı. Kararın ardından madencilerden oluşan bir heyet TBMM'deki siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile görüştü.

Madenciler son olarak ise 24 Haziran günü AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşmüş görüşmede Elitaş’ın sorunun çözümüne dair 1 Temmuz'da kesin olarak bilgi vereceğini söylemişti.

BEŞTEPE'DE TOPLANTI YAPILACAKTI

Dün (1 Temmuz) ise Soma Uyar Madencilik işçileri ve aileleri 1 Temmuz günü sabah saatlerinden itibaren Soma Meydanı'nda 42 derece sıcaklığa rağmen bekleyişlerini sürdürürken, Elitaş'tan herhangi bir açıklama gelmedi. Elitaş'ın sekreterinin 1 Temmuz akşam saatleri itibariyle Beştep'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Elitaş arasında sorunun çözümü ile ilgili toplantı yapılacağını söylediği öğrenilirken, henüz yetkililerden bir açıklama yapılmış değil.

Yaşanan durumun üzerine ise Uyar Madencilik işçileri 4 Temmuz gecesi otobüslerle Ankara'ya hareket edeceklerini, sorun çözülünceye kadar Enerji Bakanlığı'nın önünden ayrılmayacaklarını duyurdu. (DUVAR)