SpaceX, Mars'a roket gönderecek: 'Harris seçilirse engeller artar'

Milyarder iş insanı Musk, şirketi SpaceX'in 2 yıl içinde Mars'a mürettebatsız Starship roketleri fırlatmayı planladığını, en büyük endişelerinden birinin 'bürokratik engeller' olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SpaceX, Tesla ve sosyal medya platformu X'in sahibi milyarder iş insanı Elon Musk, SpaceX şirketinin iki yıl içinde Mars'a mürettebatsız beş farklı Starship roketi fırlatmayı planladığını bildirdi. Musk, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, SpaceX'in Starship merkezli ilk Mars görevinin detaylarına yer verdi.

AA'nın aktardığına göre, Elon Musk, 2026'ya kadar Mars'a mürettebatsız beş Starship roketi göndermeyi planladıklarını duyurdu. Roketlerin güvenli şekilde Mars'a inmesi halinde mürettebatlı görevleri dört yıl içinde yapabileceklerini belirten Musk, "Eğer zorluklarla karşılaşırsak mürettebatlı görevler, 2 yıl daha ertelenir" bilgisini paylaştı.

'ABD'Yİ ÖLÜMÜNE BOĞAN BÜROKRASİ DAHA DA BÜYÜR'

Musk, SpaceX'in Mars'a seyahat eden uzay araçlarının sayısını artıracağını kaydederek, "Uzay yolcusu olmak isteyen herkesin Mars'a gitmesini sağlamak istiyoruz" dedi. 

Elon Musk, ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, Starship programına ilişkin en büyük endişelerinden birinin 'bürokratik engeller' olduğunu savundu.

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların Başkan adayı Kamala Harris'in seçimi kazanması halinde bu engellerin artacağını söyleyen Musk, "Şu anda Amerika'yı ölümüne boğan bürokrasinin Demokrat Parti yönetimi altında daha da büyüyeceği kesin" dedi. Musk, "Bu durum, Mars programını yok edecek ve insanlığın sonunu getirecektir" diye konuştu.

(ANADOLU AJANSI)