SpaceX'in eski çalışanlarından Elon Musk'a 'cinsiyetçilik' davası

SpaceX'in eski çalışanları, cinsel taciz ve ayrımcılık iddialarıyla ilgili endişelerini dile getirdikleri için yasa dışı bir şekilde işten çıkarıldıklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SpaceX'in kurucusu milyarder Elon Musk'ın cinsiyetçilik ve haksız yere işten çıkarma suçlamalarıyla dava açıldı. SpaceX’te işten çıkarılan 8 mühendisin açtığı davada, Musk’ın cinsiyetçi söylemlerde bulunduğu iddia edildi. SpaceX'in eski çalışanları, iş yerinde ayrımcılığa maruz kaldıklarını aktardı. 

Dört kadın ve dört erkek mühendis, cinsel taciz ve ayrımcılık iddialarıyla ilgili endişelerini dile getirdikleri için yasa dışı bir şekilde işten çıkarıldıklarını dile getirdi. İddiaya göre Musk'ı 'dikkat dağıtıcı ve utanç verici' olarak nitelendiren ve yöneticileri sosyal medyada yaptığı cinsel içerikli yorumları kınamaya çağıran mektubunun yayınlanmasının ardından, 2022 yılında Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi mektubun imzacılarını işten çıkardı.

Davada, kadın mühendislerin sistematik olarak tacize ve cinsiyetçi yorumlara maruz kaldığı, Musk'ın iş yerinde "'yaygın cinsiyetçi bir kültürü' teşvik ettiği belirtildi. Sekiz mühendisin açtığı dava raporunda, Musk’ın 2010’ların başında kendisinden 20 yaş küçük bir stajyerle ilişkisi olduğu, onu İtalya Sicilya’daki Google konferansına götürdüğü, 2017’de tam zamanlı iş teklif ettiği ve müstehcen mesaj atmaya devam ettiği iddiaları yer aldı. 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)