SPD'den DEM Parti'ye ziyaret: 'Yerel yönetimler demokrasinin olmazsa olmazı'

Almanya'da koalisyon ortaklarından SPD'nin Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil başkanlığındaki bir heyet, DEM Parti genel merkezini ziyaret etti.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da 'trafik ışığı' koalisyon hükümetinin ortaklarından Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) bir heyet bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ni (DEM Parti) ziyaret etti. SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil başkanlığında kalabalık bir heyetle DEM Parti genel merkezini ziyaret eden isimleri, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay ile milletvekilleri Saruhan Oluç ve Ceylan Akça Cupolo karşıladı. Görüşmede Türkiye, Ortadoğu ve dünyanın çeşitli sorunları değerlendirildi, siyasi gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

KLINGBEIL: KAYYIM ATANMASINI ASLA DOĞRU BULMUYORUZ

DEM Parti'den ziyarete ilişkin yapılan açıklamaya göre, DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, partilerine yönelik saldırılara dikkat çekti ve 'bütün bunlara rağmen DEM Parti’nin demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüttüğünü' söyledi.

Klingbeil ise DEM Parti’ye yönelik saldırıların farkında olduklarını belirterek, DEM Parti’nin Türkiye’de demokrasi adına önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. Klinbeil, “Size yönelik bütün baskı ve saldırılara rağmen yerel seçimlerde elde ettiğiniz başarıyı herkes gördü. Buna rağmen yerel yönetimlere kayyım atanmasını, belediye meclislerinin işlevsiz kılınmasını asla doğru bulmuyoruz. Yerel yönetimler demokrasinin olmazsa olmazıdır” dedi.

SPD VE CHP ARASINDA 'SİYASİ İŞBİRLİĞİ' MUTABAKATI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel de dün SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile CHP Genel Merkezi'nde bir görüşme yapmıştı. CHP ile SPD arasında "Siyasi İşbirliği" mutabakat metni de imzalanmıştı. Klingbeil, bu görüşmenin öncesinde Özel ile Anıtkabir'i ziyaret etmişti. Özel ile Klingbeil daha sonra 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün anıt mezarına da çiçek bırakıp Anıtkabir Müzesi'ni gezmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler spd dem parti ziyaret