SPK'den 3 kişiye işlem yasağı cezası

Sermaye Piyasası Kurulu, "piyasa dolandırıcılığı" gerekçesiyle 3 kişiye, 6 ay işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (OZGYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin 3 kişiye 6 ay işlem yasağı cezası verdi. 

SPK bülteninde yer alan karara göre, Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (OZGYO) pay piyasasında Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Piyasa dolandırıcılığı" başlıklı 107. maddesinin, birinci fırkasındaki suçları işlediklerine dair "makul şüphe" nedeniyle Ayşegül Altuntaş, Musa Altuntaş ve Muhammet Bekir Altaş'ın, 6 ay süreyle borsada işlem yapması yasaklandı.

Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107. maddesi birinci fıkrası şu şekilde:

"Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler üç yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar. Ancak, bu suçtan dolayı verilecek olan adli para cezasının miktarı, suçun işlenmesi ile elde edilen menfaatten az olamaz." (HABER MERKEZİ)