Copa America'da dikkat edilmesi gereken 5 genç futbolcu

100. yılını kutlayan Copa America'nın yıldız adayları arasında bulunan 5 genç futbolcu ve özellikleri karşınızda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri'nin ev sahipiliği yaptığı Copa Amerika'da, Lionel Messi, Luis Suarez, James Rodrigez gibi birçok ünlü yıldızı izleyeceğiz. Bildiğimiz yıldızların aynı sıra, her turnuvada olduğu gibi yeni yıldızlar da çıkabilir. Copa America'nın muhtemel genç yıldızlarını Hayatım Futbol Dergisi'nden Serkan Akkoyun derledi. İşte Akkoyun'un analizi ve seçtiği yıldız adayları:

sanabria (640 x 632)1) Antonio Sanabria

Ülkesi: Paraguay

Yaşı: 20

Klübü: Roma

Keşfedilmesi o kadar zor olmadı. Barcelona altyapısından yetişti ve daha 18 yaşındayken A Takımda oynayabilmek için İtalya’nın, Sassuolo’nun yolunu tuttu. İtalyanlar bonservisine 5,5 milyon Euro ödediğinde herkes şaşırmıştı. Ama daha ilk 6 ayı yeni dolmuştu ki Sassuolo da onu Roma’ya 6,5 milyon Euro’ya sattı! Belli ki bu çocuğun kumaşı sağlamdı. Geçen sezon La Liga’ya kiralık olarak geldi ve yetiştiği takım Barcelona’nın teknik direktörü Luis Enrique’nin taraftarı olduğu Sporting Gijon’da oynadı. Genç forvet burada 30 maça çıkıp 11 de gol atınca Paraguay’ın Copa America’daki güvenilir isimlerinden birisi oldu. Yeni sezonda büyük ihtimalle onu Roma formasıyla izleyeceğiz.

HANGİ ÖZELLİKLERİ İLE ÖNCE ÇIKACAK?

Sanabria güçlü fiziği, yere sağlam basan ayakları ve hızıyla dikkat çekiyor. Topla çok iyi olmasa da hava toplarına hakim. Özellikle pozisyon zekası çok yüksek. Sahada onu diğerlerinden farklı kılan en önemli özelliği ise oyundan kopmaması ve mücadeleci yapısı.

cardona (640 x 640)2) Edwin Cardona

Ülkesi: Kolombiya

Yaşı: 23

Klubü: Monterrey

Aslında bir orta saha olmasına karşın geçen sezon Meksika Ligi’nde 18 gol atınca herkes şaşırdı, bir kişi hariç: Kolombiya Teknik Direktörü Jose Pekerman! Ondaki potansiyeli iyi biliyor ve genç oyuncuyu adeta joker olarak kullanıyor. Bazen bir 10 numara, bazen Steven Gerrard-Frank Lampard ekolünden dengeli merkez orta saha, bazense yerli üretim James Rodriguez. Ancak ne olursa olsun bu duran top ustası Pekerman’ın elini zenginleştiren bir hamle ve özellikle kilitlenen oyunları açmak için kullanacağı en önemli silahlardan. Henüz 23 yaşında olmasına karşın kariyerindeki 4. takımında oynadı geçen sezon. Copa America performansı onu Avrupa’ya, özellikle La Liga’ya taşıyabilir.

HANGİ ÖZELLİKLERİ İLE ÖNCE ÇIKACAK?

Dediğim gibi duran toplarda çok iyi. Mesafe tanımaksızın şut atan dedikleri cinsten. Aynı zamanda duran toplardan asistleri de var. Bunun için tabi ki önce formayı kapması lazım. Ona formayı verecek en önemli özelliği ise belki de James’te bile olmayan inanılmaz oyun görüşü.

Adalberto Penaranda (640 x 636)3) Adalberto Penaranda

Ülkesi: Venezuela

Yaşı: 19

Klübü: Granada (Bonservisi: Watford)

Granada-Watford-Udinese oluşumunun ürünlerinden. Bonservisi Watford’da ama geçen sezonun yarısını Granada’da geçirdi. Hem kültür hem de dil bakımından İspanya’ya daha yakın olması bu tercihte etkendi. Bir önceki sezon da İtalya tecrübesi yaşaması için Udinese’ye kiralanmıştı. Ancak bu 1.85’lik hücumcu kanat oyuncusunun dönüp dolaşıp geleceği ve yıldızlaşacağı yer Premier Lig! Venezuela bir oyuncu fabrikası değil belki ama hem sağ hem de sol kanatta oynayabilen böyle bir yeteneği dünya futboluna çoktan kazandırdılar, haberleri olsun. Copa America’nın en çok konuşulacak yıldızı bile olabilir. (Çok mu iddialı laf ettim?)

HANGİ ÖZELLİKLERİ İLE ÖNCE ÇIKACAK?

İri gövdesi ve geniş omuzları ile rakipleri tarafından yıkılması zor bir oyuncu; tabi kendisi faul almak isterse o başka. Uzun bacakları sayesinde tek adımda diğerlerine göre daha çok mesafe alıyor. Ani patlamaları yüksek. Topla koşmayı, çalım yapmayı seviyor.

Hirving Lozano (640 x 639)4) Hirving Lozano

Ülkesi: Meksika

Yaşı: 20

Klübü: Pachuca

Yetiştiği kulüp olan Pachuca’da daha 18 yaşında profesyonel oldu, bu sezon da ilk şampiyonluğunu tattı. Gösterdiği performansla Meksika’nın en iyi orta sahalarından birisi seçildi. Apertura ve Clasuralar dahil 47 maça çıktı ve 12 gol, 10 asistlik bir istatistik yaptı. Hem sol hem de sağ kanatta oynayabiliyor. Zayıf fiziğini yüksek top kontrolü ile kapatıyor. Özellikle İspanyol ve Portekiz kulüpleri onu takipte. İyi Avrupa deneyimi ile Avrupa’da önemli bir kariyere sahip olabilir. Copa America’nın hemen sonrasında transfer yapmasa da en fazla 2 sene şans tanıyorum!

HANGİ ÖZELLİKLERİ İLE ÖNCE ÇIKACAK?

Top kontrolü oldukça yüksek. Meksika Ligi’ndeki maçlarda topu ondan çalabilen savunmacı sayısı 3 ya da 4’tür. Belirtelim, kendisi 50’ye yakın maç oynadı. Ayrıca kanatlara açılıp kendini kaybettirme ve ardından aldığı topla ceza alanına dikine koşular yapma özelliğine de sahip. Asist yapmayı sevmesi, Javier Hernandez gibi bir forvetle oynayan orta saha için de bulunmaz nimettir demek lazım…

Christian Pulisic (640 x 530)5) Christian Pulisic

Ülkesi: ABD

Yaşı: 17

Klübü: Borussia Dortmund

Amerikalıların Freddy Adu faciasından sonra ‘genç yeteneklerine’ dünya futbolu her zaman ihtiyatla yaklaşıyor. Ancak bu seferki farklı. Pulisic daha 17 yaşında Borussia Dortmund ile A Takımda maçlara çıkmaya başladı. E, Dortmund birine güvenip forma veriyorsa onda iş vardır! 2015 yılının Aralık ayında kendi halinde 17 yaşına bile girmemiş genç bir futbolcu adayıyken 2016 yılının Haziran ayında Bundesliga’da 2 golü bulunan, ABD Milli Takımı ile çıktığı ilk maçta da gol atan, Copa America’nın yıldız adayı oluverdi. Hırvat asıllı bu genç adam, evinde şampiyon olmak için neyi var neyi yok ortaya koyacak olan Yankilerin en büyük kozu.

HANGİ ÖZELLİKLERİ İLE ÖNCE ÇIKACAK?

Orta sahanın solunda, sağında, ortasında, ilerisinde, gerisinde yani anlayacağınız her yerinde oynayabiliyor. Topla birlikte hareket kabiliyeti oldukça yüksek ve özellikle Iniesta/Xavi’nin geliştirdiği ani dönüşleri kapmış görünüyor. Dripling özellikleri de cabası. Bir orta sahaya göre sürekli golü düşünmesi onun sık sık ceza alanı yakınlarında görmemizi de sağlıyor.