Galatasaray son saniyede güldü

Sarı-kırmızılılar sezonun ilk lig maçında Karabükspor’u 90+4’te gelen golle yendi. Yeni transfer Eren Derdiyok'un kafa golünün asisti Aurelien Chedjou’dan.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'de 1. hafta kapanış mücadelesinde Galatasaray cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta Karabükspor'u 90+4. dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etti.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink, Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş derbisinde sakatlanan Lukas Podolski'nin yerine forvette Eren Derdiyok'a görev verdi. Hollandalı teknik adam, bu değişiklik dışında takımını aynı isimlerle sahaya sürdü.

Podolski'nin yanı sıra, tedavileri süren Semih Kaya, yeni transfer Luis Cavanda ve Koray Günter maç kadrosunda yer alamadı.

Hollandalı teknik adam, Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'iyle takımını sahaya çıkardı.

İlk yarıda rakibi karşısında etkisiz bir oyun sergileyen Galatasaray, aradığını bulamadı. Karabükspor'un da tehlikeli ataklarla geldiği ilk yarı 0-0'la geçti. Galatasaray, ikinci yarıda rakip kalede daha fazla göründü. Karabükspor da öne geçebileceği fırsatları tepti. Cimbom, özellikle son 5 dakikada rakibini sıkıştırmaya başladı. 90+3'te gelen ortaya iyi yükselen Eren Derdiyok, durumu 1-0 yaptı ve bu golün hemen ardından maç da bitti. Cimbom, 2016-17 sezonuna 3 puanla başlamış oldu.

Galatasaray'ın Karabükspor karşısında galibiyet golünü kaydeden Eren Derdiyok, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Derdiyok şunları söyledi:

"Çok önemli bir galibiyet. İlk maçlar her zaman zor olur. Daha iyisini yapabiliriz. Galatasaray olarak daha iyisini yapmamız gerekiyor. Futbol böyle bir şey. Bugün şans bizden yanaydı. Altın değerinde bir 3 puanla sezona başladık. Mücadele edip formamızı almamız gerekiyor. Bugünü de golle kapattım ama henüz kendi kapasiteme ulaşmadım. Geçen sezon bıraktığım yerden devam etmek istiyorum hatta üzerine çıkmak istiyorum. Çünkü Galatasaray'ın böyle bir forvete ihtiyacı var."

KUPAYLA BAŞLAMIŞTI

Galatasaray ligi 51 puanla 6. sırada tamamladığı geçen sezonu Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak noktalamıştı. Antalya'daki finalde Fenerbahçe'yi yenerek kupaya uzanan sarı-kırmızılı ekip, bu sezona da Konya'da Beşiktaş'ı devirip Süper Kupa'yı müzesine götürerek başlamıştı.

(HABER MERKEZİ)