Derbide renkler yan yana!

Türk futbolu yasaktan kurtuluyor. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve İstanbul Valisi Vasip Şahin, deplasman yasağı konusunda açıklama yaptı. Yasak kalkarsa, Galatasaray taraftarı da Beşiktaş derbisinde tribünde olabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kulüpler Birliği Vakfı ile deplasman yasağının kalkması konusunda görüşme yaptı. Kararın perşembe günü yapılacak İl Güvenlik Kurulu toplantısında verileceği açıklandı. İstanbul Valiliği'nde düzenlenen toplantıya Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan ve Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Mesut Altan katıldı.

'TRİBÜNDE BARIŞ İÇİN ELBİRLİĞİ'

Deplasman yasağı konusunun kaldırılmasına sıcak baktıklarını dile getiren Vasip Şahin, şunları söyledi: "Bir defa İstanbul'daki kulüplerin yöneticilerinin, Kulüpler Birliği Vakfı'nın koordinesinde buraya gelmeleri bizim tribünlerimizdeki barışın, sporda dostluğun, kardeşliğin geliştirilmesi adına çok önemli olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla bu tür toplantılar periyodik olarak devam edecek, ben de azami derecede katılım sağlamaya çalışacağım. Bütün kulüpler yönetimleri ile ellerinden gelen katkıyı sağlayarak en azından önce tribünde barış, daha sonda tribün dışında barış ve dostluğun geliştirilmesi noktasında el birliği ile gayret edip çalışacaklar."

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY DERBİSİ İÇİN NİHAİ KARAR

İstanbul İl Güvenlik Kurulu toplantısında verilecek karar, Beşiktaş- Galatasaray derbisi için de nihai söz niteliğinde. Perşembe günü yasağın kaldırılmasına kesin gözüyle bakılırken, yasak kalkarsa Galatasaray taraftarı derbi maçta tribündeki yerini alacak.

'ALDIĞIMIZ KARAR TAVSİYE KARARIDIR'

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise "Biz Kulüpler Birliği Vakfı olarak, özellikle seyirci deplasman yasağının kaldırılması noktasındaki taleplerimize hangi noktada destek verebiliriz kendileri ile paylaştık. Sayın Valimiz de perşembe günü yapılacak İl Güvenlik Kurulu toplantısında Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesi taraftarı sevindirecek bir netice alacağımızı ümit ediyorum. Tabii nihai karar Sayın Valimizin uhdesinde İl Güvenlik Kurulu noktasındadır. Onun inisiyatifindedir" dedi.