Alex Ferguson'u 'saç kurutma tedavisi' mi efsane yaptı?

Manchester United'ın eski menajeri Alex Ferguson'un oyuncularına uyguladığı "saç kurutma tedavisi" tartışma yarattı. Ferguson, takımı korkuyla yönettiği iddiasını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manchester United'ın efsane menajeri Alex Ferguson, takımı korku ile yönettiği iddialarını cevap verdi. Ferguson iddiaların aksine takımda pozitif bir hava olduğunu söyledi.

Ntvspor'un haberine göre, kıpkırmızı suratı ile sinirlendiği oyuncusuna burnunun dibine kadar yaklaşan Ferguson, o futbolcuya bütün arkadaşlarının önünde bağırıyordu. Futbol literatüründe bu durum "saç kurutma tedavisi" olarak geçti.

Bu 'tedavi'ye maruz kalan futbolculardan biri olan Wayne Rooney, Ferguson'un bağırmasını "Yaşanabilecek en korkunç deneyimlerden biri" şeklinde anlattı.

Ferguson'un son yılında Manchester United forması giyen Shinji Kagawa, Ferguson kendisine ilk kez bu şekilde bağırdığında şoke olduğunu belirtti. Kagawa "Gerçekten de Sir Ferguson, burnunuzun dibine kadar gelip olanca gücüyle bağırınca saçınız kuruyabilir" dedi. Kagawa'nın sözlerine göre Ferguson bu yöntemi geç oyunculardan çok Rooney, Ferdinand, Giggs ve Scholes gibi oyuncular üzerinde uygulamış.

'GERÇEK BAŞARIYA GÖTÜRÜR'

Alex Ferguson ise kullandığı yöntemin abartıldığını savunuyor. Ferguson, "Söz konusu yöntemi 27 yıl içinde beş yada altı kez kullanmışımdır. Oyuncularım da bunu doğrulayacaktır. Benim sorunum, oyuncuların bana karşılık vermesine katlanamamamdı. "O anda düşündüklerimi oyuncularıma söylemekten hiçbir zaman çekinmedim. Çünkü gerçek, insanı her zaman başarıya götürür" diye konuştu.