Real Madrid mi Juventus mu? Bir numara belli oluyor

Şampiyonlar Ligi finali bugün oynanıyor. Almanya hakem Felix Brych'ın yöneteceği Real Madrid-Juventus maçını TRT şifresiz yayınlıyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon bu gece belli oluyor. Real Madrid ile Juventus, Avrupa'da bu sezonun en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacak. Karşılaşma TRT 1'den canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak.

Şampiyonlar Ligi finalini, Almanya Futbol Federasyonundan Felix Brych'ın yönetecek. Final maçında Brych'ın yardımcılıklarını, aynı ülkeden Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Sırbistanlı Milorad Mazic ise 4. hakem olarak görev alacak. Uluslararası futbol arenasında 2007'den bu yana görev alan Brych, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 5, Avrupa Ligi'nde ise Anderlecht ile Manchester United arasındaki çeyrek final ilk maçını yönetti.

ÇATI GÜVENLİK İÇİN KAPALI

15 bin güvenlik görevlisinin görev yapacağı maçta, bileti olmayanlar stada iki kilometreden fazla yaklaşamayacak. Drone ile saldırı ihtimaline karşın ilk kez bir Şampiyonlar Ligi finali çatı kapatılarak oynatılacak. Şampiyonlar Ligi finaline 3 Haziran'da Galler'in Cardiff kentinde bulunan Millennium Stadı ev sahipliği yapacak. Karşılaşma, tarihin en sıkı güvenlik önlemleri altında oynanacak finali olacak. Geçtiğimiz Pazartesi günü Manchester Arena'daki saldırı nedeniyle Birleşik Krallık'ta terör tehdidi düzeyi hâlâ "kritik" konumda. Bu nedenle Real Madrid ile Juventus arasındaki final tarihin en sıkı güvenlik önlemlerine sahne olacak.

Drone saldırısı olasılığına karşılık stadyumun çatısının kapatılacağı kesinleşti. Böylece ilk kez bir Şampiyonlar Ligi finali, kapalı statta oynanmış olacak. Maç günü stadyumun ilk kontrol noktalarından itibaren toplam 15 bin güvenlik görevlisi mesai yapacak. İlk güvenlik çemberi stadyumdan iki kilometre mesafeye kurulacak ve biletsiz kimse bu ilk çemberin içine alınmayacak. Ayrıca şüpheli durumlarda kullanılmak üzere yüz tanıma sistemli kameralar da devrede olacak. (HABER MERKEZİ)