Amedspor yeni sezona hazır mı?

Geçen sezon Erzurumspor’a kendi sahasında üstünlük sağlayamayınca 2. Lig’de kalan Amedspor, çeşitli eleştirilere hedef oldu. 2017-2018 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi verecek olan takım, yeni transferlerle taraftarın beklentisini karşılamaya çalışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto 2. Lig’de 2017-2018 sezonu 26-27 Ağustos’ta başlayacak.  Liglerin başlamasına haftalar kala yeni sezonun fikstürü de belli oldu. İstanbul Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda grup kuraları çekildi. Kura çekimi sonunda liglerde bulunan takımların hangi grupta yer aldıkları ve mücadele edecekleri rakipleri belli oldu.

Kura çekimine göre 2. Lig’de bulunan bölge takımlarından Amedspor 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek. Geçen sezon TFF 1. Lig'den küme düşen Şanlıurfaspor ise Beyaz Grup'ta mücadele edecek.

AMEDSPOR SON MAÇTA MORAL BOZDU

Geçen yıl 1. Lige çıkmayı kıl payı kaçıran Amedspor’un, bu yıl nasıl bir performans göstereceği merak konusu. 2. Lig’de aldığı başarılı sonuçların yanı sıra deplasman maçlarında uğradığı ırkçı saldırılar ve aldığı cezalarla adından söz ettiren Amedspor, Türkiye’nin her tarafından taraftar edinmişti. Kendi sahasında oynadığı maçlarda taraftar desteğini de arkasına alan Amedspor, şampiyon olan İstanbulspor ile liderlik için haftalarca mücadele etti.

1.Lig’e çıkmak için yarı finalde mücadele etmeye hak kazanan Amedspor, rakibi Erzurumspor’a kendi sahasında üstünlük sağlayamayınca 2. Lig’de kaldı. Özellikle ligin ilk yarısında elde ettiği galibiyetlerle taraftar 1. Lig için umutlandıran takım, ikici yarının son maçlarında başarısız sonuçlar almaya başlamıştı. Erzurumspor’u yenecek yetenekte futbolculara sahip olan takımın, maçın uzatma dakikalarında yediği golle elenmesi, taraftarda moral bozukluğuna neden oldu.

SOSYAL MEDYADA YAPILAN ELEŞTİRİLER

Takımın 2. Lig’de kalması tartışmalara da neden oldu. 6 yıl Amedspor forması giyen Yusuf Yağmur takımdan ayrılarak Diyarbekirspor’a geçti. Yağmur, Amedspor’dan ayrıldıktan sonra kendi sosyal medya hesabından takım yönetimine ve özellikle kulübün eş başkanı Nurullah Edemen’e yönelik eleştirilerde bulundu.

Bu alışılmamış bir durumdu. Sosyal medyadan ya da basın açıklamasıyla eleştirilere birinci ağızdan cevap verilmedi. Ancak Nurullah Edemen, Amedspor’un İdari ve Sportif Mali Genel Kurulu Kongresi’nde söz konusu eleştirilere cevap verdi. Kongrede, “Biz Amedspor yönetimi olarak elimizi değil başımızı taşın altına koyduk. Amedspor halkın takımıdır. Nurullah Edemen’in babasını takımı değildir” şeklinde konuşan Edemen, sosyal medyadan kendilerini eleştirenlerin de kongrede bulunmasını ve kendilerinden burada hesap sormalarını istediklerini söyledi.

naki

DENİZ NAKİ TAKIMDA KALDI

Takım kaptanı Şeyhmus Özer’in trafik kazasında hayatını kaybetmesinden sonra kaptanlık görevini de üstlenen Deniz Naki’nin sözleşmesi sezon sonunda bitmişti. Naki takımda kalacak mıydı? Amedspor taraftarının cevabını en çok merak ettiği soru buydu.

Çünkü Amedspor geçen sezon ligin ikinci yarısında anlaştığı Teknik Direktör Taner Taşkın ile sözleşeme imzalamıştı ve art arda yeni transferlerini açıklıyordu. Ama Deniz Naki sözleşmesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmıyordu. Yusuf Yağmur’un yaptığı açıklama ise soru işaretlerine neden olmuştu.

Deniz Naki tatil için gittiği Almanya’dan döndü ve Amedsporla 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde kısa bir açıklama yapan Nurullah Edemen, Naki’nin Amedspor’u tercih etmesini “Onurlu ve fedakar bir davranış" olarak nitelendirdi.

naki2

‘KAPTAN ŞEYHMUS’A VERDİĞİM SÖZ İÇİN’

İmza töreninde konuşan Deniz Naki ise “Amedspor’u üst liglere taşımak için her türlü fedakarlığa hazırım. Ölümsüz kaptan Şehmus Özer’e verdiğim sözü tutmak için takımda kaldım. Benim için Amed halkının ve taraftarının yeri çok özel. Taraftarla sportif faaliyetler dışında ayrı bir gönül bağım var” dedi.

Deniz Naki, sosyal medya hesabında yaptığı bir açıklama ile Yusuf Yağmur’a da cevap verdi. Naki, Yusuf Yağmur’u kastederek, “Geçen günlerde arkadaşımızın Amedspor ile ilgili basına ve kamuoyuna bir açıklaması olmuştur. Açıklamada ismimin geçmesini etik bulmuyorum” dedi.

TARAFTARIN MERAK ETTİĞİ SORULAR

Takım 26-27 Ağustos’ta başlayacak yeni sezon için antrenmanlara başladı. Geçen yıl takımı stadyumda desteklemeyen Barikat adlı taraftar grubu, bu yıl takımı destekleme kararı aldı. ancak Direniş grubuyla ilgili sorunları hâlâ giderilmiş değil. Sosyal medya hesaplarından birbirlerini eleştirmeye devam ediyorlar. Bu gerginlik stadyuma nasıl yansıyacak, lig başladığında göreceğiz.