Ferguson'un Zidane'ı neden almadığı ortaya çıktı

1990'lı yıllarda Avrupa futbolunun en ünlü forvetlerinden ikisiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya çıktı: Manchester United, Eric Cantona'yı üzmemek için daha genç olmasına rağmen Zinedine Zidane'ı transfer etmemiş...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manchester United'ın, gelmiş geçmiş en iyi forvet oyuncularından sayılan Zinedine Zidane'ı henüz yıldızı yeni parlarken alma şansını kasten geri çevirdiği ortaya çıktı. Buna göre, takımın efsanevi teknik direktörü Alex Ferguson, o dönem aynı pozisyonda oynayan bir diğer efsanevi oyuncu Eric Cantona'yı üzmemek için Zidane'ı reddetti.

cantona1

Manchester United'ın eski başkanlarından Martin Edwards, Zidane'ın 24 yaşında olduğu 1996 yılında Bordeux takımından ayrıldığında Juventus yerine Manchester United'a transfer olacağını ama Ferguson'un bunu istemediğini açıkladı. BBC Radyosu'na konuşan Edwards, "Zidane ve Eric aynı pozisyonda oynuyordu ve Alex, Zidane'ı almanın Eric'i üzeceğini düşündü" dedi.

Edwards bu durumdan pişmanlık duyup duymadıklarına dair soruya da, "Geriye dönük bakılırsa evet çünkü Eric bir yıl sonra jübilesini yaptı. Zidane daha gençti ve devam etti" yanıtını verdi. (Dış Haberler)