Fikret Orman: Beşiktaş'ın karışmasını bekleyenler havasını alır

Beşiktaş'ın karışmasını bekleyenler olduğunu söyleyen Başkan Fikret Orman, "Beşiktaş'ın karışmasını bekliyorlar gibi bir hava var ama ancak havasını alırlar" dedi. Orman, yeniden aday olup olmayacağını ise 2019'da açıklayacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş'la ilgili art niyetli haberler yapıldığını savunan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Medel ile ilgili soruyu hoca aldı cevapladı, mevzu da kapandı. Şöyleydi, böyleydi deyip uzatmak art niyete giriyor. Yoksa haberci tarafından şöyle bir gözlemim oldu deyip sormasına bir şey yok yani. Ancak işin başka boyutlara getirilmesine kızıyorum. Beşiktaş'ın karışmasını bekliyorlar gibi bir hava var ama ancak havasını alırlar'' dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Başkanlığa seçildiği dönemde Beşiktaş'ın zor bir dönemde olduğunu söyleyen Orman, "İşin mali tarafından daha fazlası ahlaki ve moral tarafını toparlamak çok zor bir süreçti. Önemli şeyler yaptığımıza inanıyorum. Benim çıraklık, ustalık gibi bir şey diyemem ama ben çıraklığa babamın yanından Beşiktaş Kulübü'nde başladım zaten. Süleyman ağabey ile de çok kalfalık yapmışımdır. Git-gel, getir-götür işlerini çok yapmışımdır. Başkanlığımla beraberde herhalde ustalığı yapıyoruzdur" diye konuştu.

'ADAY OLUP OLMAYACAĞIMI 2019'DA AÇIKLAYACAĞIM'

Beşiktaş'ı seçim gündemine sokmak istemediğini belirten Fikret Orman, aday olup olmayacağını 2019'da açıklayacağını kaydetti. Orman, "Beşiktaş'ın gündeminde Avrupa kupalarında çok daha iyi yerlere gelmek, üst üste 3'üncü şampiyonluğu yapmak var. Dünyada 100 milyon taraftar sayısının üstüne çıkmak var. Böyle gündemlerimiz var. Seçim konusu gündemin dışında benim açımdan" dedi.

Süper Ligi'n gün geçtikçe daha kaliteli bir lig olma yolunda ilerlediğini belirten Orman, "İnşallah şu ülke puanını yukarı çıkarabilsek ve Şampiyonlar Ligi'ne 2-3 takım gidebilse, UEFA'ya 4-5 takım gidebilse ki Avrupa'daki takımlar öyle. Bu hem ekonomik olarak da en az 7-8 takımı yukarıda bir seviyede tutar. Daha da güzel rekabet olur. Onun için de en önemli şeyler bunlara ağırlık vermek lazım" ifadelerini kullandı.

'ÇOK BÜYÜRSE DİSİPLİN CEZALARI ALIRLAR'

Beşiktaş'ın oyuncularının karakter yapısını üst düzeyde olduğunu ifade eden Orman, şunları söyledi:

"Çocuklar çok iyi niyetli, pırlanta gibiler. Başlarında da gerçekten işine aşık, adalet duygusu çok yüksek olan, çok namuslu, tecrübeli bir teknik direktörleri var. Geçen seneye göre bir dezavantajımız var. Beşiktaş futbol takımının 20 taneye yakın direkt oyuncusu var. Herkes oynamak istiyor. Dönem huzursuzluklar yaratabiliyor mu? Yaratabiliyor. Bunu yönetmek de hem hocanın hem de bizim işimiz. Oyuncularda profesyonellik içerisinde hareket etmesi lazım. Uymadıkları takdirde cezalarını alacaklar. Çok büyürse olay disiplin cezaları alırlar. Ama çok problem olacağını düşünmüyorum."

Şenol Güneş: Oyuncularda 'Ben girmeyeceğim' havası vardıŞenol Güneş: Oyuncularda 'Ben girmeyeceğim' havası vardı

'TÜRKİYE'DE TOP OYNAMAMIZA MÜSAADE EDERLERSE DAHA BAŞARILI OLURUZ'

Türkiye'de oyunun çok durduğunu dile getiren Fikret Orman, topun oyunda kalma süresinin arması halinde Beşiktaş'ın daha başarılı olacağını savundu. Orman, şöyle devam etti:

"Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlar kazanma üzerine olduğu için, sadece defans yapma ile de geçmiyor, faulle geçmiyor. Hakemleri verdikleri kararlarla eleştirmek istemiyorum. Ama oyunun içerisinde topu tuttuğu dakikalarla alakalı eleştirmek istiyorum. Mesela Cüneyt Hoca çok önemli, dünya çapında bir hakemimiz. Avrupa'da yönettiği maçı 65 dakika oynanıyorsa, oyunu durdurma süresi limitliyse, Türkiye'deki maçta 55 dakika oynanıyor. Tam atağa çıkıyorsun durdur. Yani topun oynanmasına müsaade etmeleri lazım. Eğer top oynanmaya müsaade edilirse Beşiktaş çok daha başarılı olacaktır Türkiye Ligi'nde.''

'BARCELONA'YI SÜPER KUPA FİNALİ'NDE İSTİYORUZ'

Şampiyonlar Ligi'ndeki gerçekçi hedefin gruptan çıkmak olduğunu ifade eden Fikret Orman, "Grubu geçtikten sonra kura ile alakalı. Çok büyük atmaya, tutmaya gerek yok. İyi bir kura çekebilirsek, ilk 8'e kalabilir. İlk 8'deki de yine kura ile alakalı, o günkü takımın şartlarıyla, sakatlıklarıyla, modu ile alakalı. İnşallah yarı final olabilir'' diyen Fikret Orman Barcelona'yı ister misiniz sorusunu esprili bir şekilde ''Barcelona'yı önümüzdeki sene Süper Kupa finalinde istiyoruz'' diye cevapladı.

'BEŞİKTAŞ'IN KARIŞMASINI BEKLİYORLAR'

Beşiktaş'ın karışmasını bekleyenlerin olduğunu öne süren Fikret Orman ''Habercilik kutsal bir şey. Ama art niyetli haber yapılmasına karşıyım. Medel ile ilgili soruyu hoca aldı cevapladı. Mevzu da kapandı. Şöyleydi, böyleydi deyip uzatmak art niyete giriyor. Yoksa haberci tarafından şöyle bir gözlemim oldu deyip sormasına bir şey yok yani. Buna kızmayacağız, normal. Ancak işin başka boyutlara getirilmesine kızıyorum. Beşiktaş'ın karışmasını bekliyorlar gibi bir hava var ama ancak havasını alırlar'' dedi.

'LENS'E GEREĞİ KADAR ŞANS GELDİ'

Beşiktaş'ın bu seneki transferleri hakkında da konuşan Fikret Orman'ın açıklamaları şöyle:

"Pepe'nin oynaması çok normal. Çünkü Pepe'nin olduğu yerdeki direkt oyuncumuz olan Marcelo gitti. Dönem dönem oyunculara şans gelir. Açıkçası Lens'e o şans geldi. Quaresma'nın kırmızı kart görmesiyle beraber 2 maç oynadı. O sırada formayı alma gayreti içerisinde olacak. Alamazsa da gelen tekrardan formasını alıyor. Negredo'nun takıma katkı sağlayacağını düşünüyorum. Adaptasyon süreleri böyle birazcık sürer. Medel ile alakalı da aynı fikirdeyim. Lens çok kaliteli bir oyuncu, zaten üzerinde konuşulacak bir durum yok. Devre arasında daha da rekabet artacak. Gökhan Töre geliyor, özellikle kanatlar açısından baktığımız zaman. Defans blokuna bir transfer yapacağız kesin. Vida, tornovida hepsi olacaktır yani.

'LENS 4 YIL DAHA BİZİMLE'

"Lens kaliteli bir oyuncu. İnanılmaz derecede iyi bir çocuk. Bizim takıma da adapte olması biraz zaman aldı. Çünkü, bizden önceki takımlarda direkt oynadı. Geçen sene de dahil. Onun bir moral bozukluğu olabilir ancak onun tartışılacak bir tarafı yok. İnanılmaz derecede kalitesi, üstün meziyetleri olan iyi bir oyuncu. Adaptasyonu biraz süre alabilir, olabilir normal bunlar. Lens bizim sözleşmesini aldığımız bir oyuncu. Bu sene bir kiralama yaptık bir dahaki sene satın almasını yapacağız. Bizim için önemli şeyler, bugün basına da açıklama yapmış. Doğru karakterli iyi oyuncular, Allah yardım eder, onlarda işlerini yaparlar. Lens'ten faydalanacağımızı düşünüyorum.''

'TALİSCA'NIN PERFORMANSINDAN MUTLU DEĞİLİZ'

''Futbolun içinde performans düşüklüğü olabilir, yukarı çıkmalar olabilir. Şu andaki Talisca'nın performansından ben de taraftarımız da mutlu değiliz açıkçası. Ama çok çalışan bir çocuk, böyle çalışmıyor da olmuyor değil."

'BU HAFTA KURAL DEĞİŞTİRDİLER'

''Federasyon seçimleri 2019'da. Bu federasyonla gidilecek, gözüken o. Onlara da yardımcı olmak istiyorum. Eksiklerini hatalarını her zaman kamuoyu önünde yüzlerine vurmamak yapıcı olmak lazım. Ama bazı konularda ana hatalar yapıyorlar, bu hafta işte kural değiştirdiler. Söyledim, bu Caner Türkiye'ye yeni gelmiş bir oyuncu değil, 18 yaşında bir oyuncu da değil. Beşiktaş'tan evvel Manisaspor'da, Galatasaray'da Fenerbahçe'de, milli takımda oynamış bir oyuncu. Bunun gibi birçok hareketleri var. İlk defa mı oldu bu yok. Bunun çok daha vahim hareketleri Beşiktaş harici birçok kulüpte var mı var. Şimdi bu kararı aldınız; hafta sonu ne oldu? Yok Başakşehir maçında Emre küfür etti, yok Galatasaray maçında o öyle yaptı, o yumruk attı, o bunu yaptı. Şimdi Beşiktaş taraftarı istiyor diye yanlışın üzerine gitmek doğru değil. Bu Türk futbolu hepimize lazım. Beşiktaş bir haksızlığa uğradı doğru, ben düzelteceklerine inanıyorum. Ama bunu üzerine gidip de daha da kötüye götürmek de doğru değil." (İSTANBUL/DHA)