Trabzonspor'da 3 imza geliyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay takımda sözleşmesi biten 3 isme yeniden imza attırılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay bugün düzenlediği basın toplantısında sözleşmeleri yıl sonunda bitecek olan Uğur Demirok, Dame N'doye ve João Pereira ile yeniden anlaşılacağını açıkladı. Takımda huzursuzluk istemediğini belirterek, "Gitmek isteyen oyuncu olursa takımda tutmam” derken, Emmanuel Mas'ın da Trabzonspor'dan ayrılmak istediğini söyledi.

'İKİNCİ YARI YENİ LİG BAŞLIYOR'

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlendiği haftalık değerlendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalımbay, "Oyuncularımla konuştum. Bu kadronun geniş olduğunu, bazı oyuncuların yedek kalabileceklerini söyledim. Burada memnun olmayan arkadaşlar devre arası ayrılabilirler. Olabilir, arkadaşlara yedek veya sonradan oyuna girme zor gelebilir. Şunu hepimizin bilmemiz gerekiyor. İkinci yarısı telafisi olmayan maçlar olacak. Kimsenin kaprisini, davranışını, kulübede suratsızlığını çekecek durumda değiliz. Biz Trabzonspor olarak varımızı yoğumuzu ikinci yarı ortaya koyacağız. Şu ana kadar başardık, inşallah Kardemir Karabükspor maçını da kazanırsak müthiş bir şey olur. İkinci yarı yeni lig başlıyor. Burada taraftara, yönetime, kafa yapısı iyi olan futbolculara ihtiyaç var. Bizim koşmayacak, mücadele etmeyecek, kafası burada olmayacak oyunculara ihtiyacımız yok. Sorunsuz şekilde ikinci yarıya girmek istiyoruz, bizim için ikinci yarı bambaşka olacak."

‘UĞUR, PEREİRA, N'DOYE UZATACAK'

Rıza Çalımbay, Arjantinli sol kanat oyuncusu Emmanuel Mas'ın takımdan ayrılmak istediğini belirten Çalımbay, "Gitmek istemesinin nedeni milli takımla ilgili. Kendisi milli takıma gitmek istiyor. Onu Arjantin'den iyi bir kulüp istiyor. Başkan, yönetim görüşüyor. Kulübe uygun olursa, bize uyarsa arkadaşın kendi ülkesine gidip milli takımda başarılı olmasını isteriz” dedi. İkinci yarıyı iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Çalımbay, Pereira ve Uğur ile de sözleşme uzatmayı düşündüklerini ifade ederek, "Yönetimle büyük ihtimalle Pereira ve Uğur Demirok'un sözleşmelerinin uzatılması konusunda görüşeceğim. Onlar da tekrar Trabzonspor'da devam edecek” dedi. Çalımbay, Dame N'Doye'un da beğendiği oyuncuların başında yer aldığını belirterek, "Onunla da konuşulacak. Uğur ve Pereira ile de konuşulacak. Bunlarla şu anda hiçbir sorun yok 3'ü de takımda oynuyor. Onlarla konuşulduktan sonra 3'üyle de mukavele imzalanacak” ifadelerini kullandı.

‘KUCKA ÖZÜR DİLEDİ'

Bursaspor maçında Kucka'nın Yusuf Yazıcı'ya yaptığı davranış nedeniyle özür dilediğini kaydeden Çalımbay, "Maçlar içerisinde her şey olabilir. Biz konuşmadan, o bizle konuşarak özür diledi. Ben farkında değilim hareketin dedi. Kucka öyle biri değil, iyi bir profesyonel, kariyeri çok iyi takımlarda oynayan biri. Öyle şeyleri yapacak biri değil. O anda öyle olmuş. Kucka, Yusuf'tan herkesten özür diledi. Yusuf da önemli bir şey olmadığın söyledi, olay kapandı. Takım, arkadaşlık açısından iyi. Ufuk şeyler olabilir ama hepsi sahada kalır” diyerek açıklamalarını noktaladı. (Ajanslar)