Dursun Özbek: Ünal abi, son seçimde Galatasaray'ı bırakıp kaçtın

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kongrenin Mayıs ayında yapılmasını gerektiğini söyleyen eski başkan Ünal Aysal'a yanıt verdi. Özbek, "Ünal abi sen iktidardayken kaç erken seçim yaptın, sonuncusunda da bıraktın kaçtın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Başkanı Dursun Özbek,  Ocak ayı Olağan Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisi hakkında yaptığı haberlere tepki gösteren Özbek, "Galatasaray yönetimi medyayı manipüle ediyor diyorlar. İnsanlar uslanmıyor. Böyle bir şey yok. Haberin esası Habertürk gazetesi. Kendi gazeteden de haber yapıyorsun. Sonra benim yaptırdığımı söylüyorsun. Sen ne biçim Galatasaraylı bir habercisin. Sen varken senin oraya gelip, haberi mi yaptırdım?" dedi.

Eski başkanı Ünal Aysal'ın açıklamalarına değinen Dursun Özbek, "Ünal Aysal konuşmasında 'Erken seçim nereden çıktı, etik mi?' dedi. Ünal abi sen iktidardayken kaç erken seçim yaptın, sonuncusunda da bıraktın kaçtın. Yönetimi beğenmeyebilirsin eleştirebilirsin. Alınganlık göstermiyorum. Neden 3.5 - 4 sene evvelki olayı gündem getiriyorsun?" diye konuştu.

'KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN, GÖREV SÜRESİ 3 YIL OLMALI'

Erken seçim kararı almasının gerekçeleri olduğunu belirten Özbek, "Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Mayıs ayı sportif anlamda kritik. Bu tartışmaları önlemek için seçim 3 ay öne çekildi. Kim seçilirse seçilsin 3 yıl olmalı" dedi.

'SİZE VERDİĞİM SÖZLERİN HEPSİNİ TUTTUM'

"Erken seçim Galatasaray için zaruridir" diyen Özbek, "Ben size verdiğimiz sözlerin hepsini tuttum. Bu projelerin bitmesi ve Galatasaray'a söylediğim seviyeye gelmesi için süre istiyorum. Galatasaray'ın menfaatine olmayan hiçbir şeyi önünüze getirmedim. Galatasaray'ın huzura ihtiyacı var. Ben önümüzdeki seçimin Galatasaray'a huzuru getirmesini temenni ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

'DEĞERLİ MUSTAFA KARDEŞİME DE BAŞARILAR DİLERİM'

Dursun Özbek, konuşmacıların sözlerini tamamlamasının ardından yeniden kürsüye çıktı. Diğer başkan adayı Mustafa Cengiz'e başarılar dileyen Özbek, şunları söyledi:

"Galatasaray'ın değerli divan üyeleri, Ocak ayı divanını bitirdik. Galatasaray için hayırlı bir yıl olmasını diliyorum. 9-10 gün sonra seçime gideceğiz. Seçimin Galatasaray'a hayırlı olmasını diliyorum. Değerli Mustafa kardeşime de seçimde başarılar dilerim. İkimizin de listesinde Galatasaray aşığı insanlar var." (İSTANBUL/DHA)