Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: Çok büyük çapta bir proje düşünüyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, devre arası hazırlıklarını sürdürdükleri Antalya'da kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Altyapıda halihazırda hiç oyuncunun bulunmadığını belirten Terim bu konuyla ilgili "çok büyük çapta bir proje düşündüğünü" söyledi. Transfer hakkında da konuşan Terim, en fazla 3 oyuncuyu kadrolarına katacaklarını söylerken ekledi: Belki bir sürpriz yapabiliriz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kulüp televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı takımın kamp yaptığı tesislerde gerçekleştirilen röportajda, kamp dönemi ve hedefler hakkında son bilgileri aktaran teknik direktör Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde:

'ZAMANIMIZ KISA, YAPACAĞIMIZ İŞ ÇOK'

"Bildiğiniz gibi iki gün içinde Göztepe, Buca maçlarına hazırlandık. İyi atlattık. Ayın 7'sinde toplanmak üzere 8'i antrenmanlara başlamak kaydıyla program vardı. Ben de ona uymak istedim. Tam takım toparlandık. 2- 2-1 antrenman şekliyle devam ediyoruz. Oyuncuları konsantre etmek çok önemli. Bir yandan fizik kaliteleri belirli bir düzeye getirirken, mental olarak da bazı şeyleri anında halletmek istiyoruz. Bunu içinde sistem de var. Zamanımız kısa yapacağımız iş çok. Bu da onlardan biri."

'FERNANDO ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ARAMIZA KATILACAK'

"Çok şükür hiçbir sıkıntı yok. Fernando'nun geçen dönemden kalan bir sakatlığı var. Kendisiyle konuştum. O da önümüzdeki hafta inşallah daha hazır olup bize katılacak. Onun dışında ciddi bir sakatlığımız zaten yok. Fernando da fitness çalışıyor."

'GENÇLERİN OTURMAKTANSA OYNAMALARINDA FAYDA VAR'

"Tarık ve Emrah'ın oynamasını istediğim için, kendilerine burada çok şans veremeyeceğim için böyle bir karar aldım. Zaten de Jong geldiğimde yoktu. Onun da kendi yoluna gitmesi için sakınca görmedim. Genç oyuncuların burada yedek kalıp oturmaktansa oynamasında fayda var. Oynayanları da bizzat izleyen bir ekibimiz var. Sadece kiralık oyuncularımızı takip edecek. 1-2 oyuncumuza da böyle bir teklifte bulunabiliriz."

'MUKAVELEYİ OYUNCU UZATIR'

"Mukaveleyi oyuncu uzatır, devamını oyuncu sağlar. Yeni mukavele istiyorsa, Galatasaray'da kalmak istiyorsa, zaten bunu belli eder biz de kimseye hayır demeyiz. Başkanımız, yönetimimiz hep beraber otururuz. Bunu da oyuncu sağlar."

'ÇOK FAZLA BİR ŞEY YAPMADIM'

"Zorluklar oldu. Zorluk olmadan olmaz bu işler. Benim için avantaj olan mekanı bilmek. Evimdeyim. Türk futbolunun içindeyim zaten. Dışarda olmakla içerde olmak arasında çok büyük fark var. Dışarıdan çok başka görünür. Dışarıdan çok iyi bir takımız. Ama maalesef aldığımız sonuçlar bunla doğru orantılı değil. Sadece iyi izlemekle olmuyor. İyi olmak için birçok unsurun bir araya gelmesi lazım. Ben o maçları (Göztepe, Buca) kazanmamız gerektiğini oyuncularıma izah ettim. Herkese de teşekkür ettim. Benim çok fazla bir katkım yok. İkinci maçın 11'ini değiştirmek bana ait. Ama onun dışında çok fazla bir şey yapmadım."

'BELKİ BİR SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ'

"Artık arası deresi kalmadı. Oyuncuya ihtiyacınız olabilir veya oyuncu verebilirsiniz. Sol bekimiz yok dedim zaten. Onun arayışları içindeyiz. Gecikiyor ama en iyisi olması adına. Asamoah'ın olma ihtimali zayıf gibi görünüyor. Alternatif bakıyoruz. İstiyoruz ki bizim isteğimize, sistemimize, ekonomimize uygun olsun. Ve Galatasaray taraftarının hoşuna gidecek, fark yaratacak bir oyuncu istiyoruz. Devre arası çok fazla transfer doğru durmuyor. Herkes de iyi giderken kendi oyuncusunu niye versin? Belki 1 dedik, belki 2 olabilir. Ancak 3'ü geçmez. Önce ihtiyacımızı karşılamak istiyoruz. Önce sol bek. Sonra belki kendi teknik heyetimizin kafasında bir şey var. Belki bir sürpriz yapabiliriz."

'ÇOK BÜYÜK ÇAPTA BİR PROJE DÜŞÜNÜYORUM'

"Bu sefer değişik bir proje var kafamda. Altyapıdan yine bir şey çıkmıyor. Galatasaray'ın altyapısından her zaman bir şey çıkmıştır. Yine çıkmalıdır. Onun için de oraya çok büyük çapta proje düşünüyorum. Yeni futbolu bırakmış antrenör diplomalarını almaya aday, almış Necati'yi çağırdım, Gökhan'ı çağırdım. Onlarla konuştum. Dedim ki bizim çok paramız yok ama itibarımız, prestijimiz her zaman var. Onlar da biz böyle bir şey talep etmiyoruz bu bizim için gururdur dediler. Lisanslarına göre altyapıda onlara görev vereceğim. Elmander de Cumartesi günü büyük ihtimalle burada olacak. Onunla da konuşacağım. Daha da var. Kafamdaki projelerden bir tanesi onlar normal takımlarını çalıştırırken Necati ile Elmander'in haftada bir gün de bizim atak oyuncularımızı çalıştırmalarını istiyorum. Santrforlarımızı çalıştırsınlar. Ben onlara 1-2 hafta drill'ler veririm sonra da zaten santrforunuz bakalım neye ihtiyaçları var gibi... Galatasaray'a 1996'da geldikten sonra 22 yıl olmuş. O zaman zarfında Emre ile başlayan diğer oyuncularla devam eden Arda'lar, Sabri'ler, Emre'ler.... Bunun arasında birçok oyuncu var. Çıkarmaya alışkın bir kulüpten bahsediyoruz. Görmeyince... Burada bir tane yok. Sormadım değil sordum. Galatasaray'dan hep çıkmıştır, çıkmalıdır. Bu yüzden oraya çok önem veriyoruz. En kısa zamanda da bu projemizi hayata geçireceğiz."

'STADIMIZDA BOŞLUKLAR OLMASINI KABUL ETMİYORUM'

"Açıkçası Galatasaray'ın puantaj durumu ne olursa olsun bizim stadımızda herhangi bir maçta boşluklar olmasın kabul etmiyorum. Ligse Cuma, Cumartesi, Pazar'ımız; kupaysa Çarşamba'mızı, Perşembe'mizi oraya ayırmalıyız. Bizim en güzel günlerimiz onlarla sahada paylaştığımız günler. Seyircisiz bu işin hiçbir esprisi yok. Taraftar olmadan siz olmazsınız. Geçen gittiğimde hesaplara göre 47 bin 500 ortalama. Biz oynarken onlar da orada mutlu olmalılar ki bu birliktelikten; bu tarafa sinerjiler, enerjiler gelmeli. Bazı oyunculara tepki gösterdiler ama ben koyduğum zaman onlar bir şey demezler. Söylememe gerek kalmadı tek kelime etmediler. Benim mesajımı alırlar. Sonuçta hepimizin ortak noktası Galatasaray. İnşallah biz de onlara layık şekilde oynayacağız. Oyuncularıma güveniyorum. Ortaya çok güzel bir şey çıkacak inşallah." (ANTALYA-DHA)