Ali Koç ağladı: Elim ayağım titriyor yahu

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, adaylık süreciyle ilgili ortaya atıldığını belirttiği 'iddia ve iftiralara' yanıt verdi. Açıklamalarına karşılık veren Şekip Mosturoğlu'nun konuşmasından sonra tekrar kürsüye gelen Koç, 'Elim ayağım titriyor yahu' diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Kulübünün mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulu öncesi başkan adaylığını açıklayan Ali Koç, elini taşın altına koyma zamanının geldiğini kaydetti. Toplantı sırasında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu tarafından yapılan açıklamalara tepki gösteren Koç, gözyaşlarına hakim olamadı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun olağan toplantısında üyelere hitap eden Ali Koç, daha önce 6 yıl yöneticilik yaptığını hatırlatarak, "Başkan adaylığım konusundaki muhtelif iddialar ve iftiralardan dolayı bu noktaya nasıl gelindiğini paylaşmak istiyorum" dedi.

Sarı-lacivertli kulüpte yöneticiliği 2012 yılında bıraktığını hatırlatan Koç, "O günden bu zamana gittiğim birçok yerde Fenerbahçe'yle ilgili büyük sevgi, beklenti ve teveccühle karşılaştım. Ancak bu beklentilere karşılık verememek de beni üzüyordu. Ne yazık ki 2015 yılında ise sayın başkanımız Aziz Yıldırım'ın yönetime girme davetine olumlu karşılık veremedim. Yaptığımız istişarelerde, zamanı geldiğinde elimi taşın altına koyacağımı söylemiştim" diye konuştu.

Ali Koç, kendisini başkan adayı olma kararı almaya götüren sebepleri anlatırken, "Son dönemdeki süreçte oluşan şartlar, bana göre sürdürülemez mali yapı ve kulübün genel gidişatı, adaylık konusunda tahminimden önce adım atmama sebep oldu" ifadelerini kullandı.

Yargıtay kararını beklemeden neden aday olduğu konusunda kendisine sorular geldiğini aktaran Koç, "Onları da anlayışla karşılıyorum. Yargıtay kararının açıklanmasıyla sürecin bitmeyeceği, üst mahkemeye gidilebileceği ve senelerce bu durumun sürüncemede kalabileceğine inandığım için böyle bir karar aldım. Bu dava yarın da 3-5 sene sonra da bitebilir. Ancak Fenerbahçe'mizin bekleyecek bu kadar zamanı olmadığını düşünerek yola çıktım." değerlendirmesinde bulundu.

Genel kurulda başkanlığa seçilmesi durumunda bu davanın takipçisi olmayı sürdüreceklerinin teminatını veren Ali Koç, "Haklı davamıza sahip çıkacağımızdan, uğradığımız zararların temini için her türlü mücadeleyi vereceğimizden hiçbir şüpheniz olmasın. Elimizden geleni yapacağımız konusunda müsterih olmanızı ve bizlere inanmanızı rica ediyorum. Sayın başkanın Silivri Cezaevinden çıkarken yaptığı, 'Yargıtay kararının bir önemi kalmamıştır.' sözlerini de hatırlatmak istiyorum." açıklamasını yaptı.

'SÜRDÜRÜLEMEZ NOKTADA'

Ali Koç, adaylık kararı almasında mali durumun en önemli konu olduğunu aktarırken, "Günü kurtarma anlayışı neticesinde oluşan finansal dengesizlik ve borç sarmalının sürdürülemez noktaya geldiğini, devamı durumunda mali bağımsızlığımızın dahi tehlikeye düşeceğini gördüğüm için adaylık kararı aldım" şeklinde konuştu.

Finansal durumla ilgili yapılan her açıklamanın, bir öncekinden daha sıkıntılı olduğunu belirten Koç, "Finansal tablonun bütününü göremiyoruz ama buna rağmen mevcut durumun sürdürülebilir olmanın ötesine geçtiğini düşünüyorum. Kamuyu Aydınlatma Platformuna verilen bağımsız denetim kurul raporları da bunu gösteriyor. Mali durum açısından kaybedilecek zaman olmadığına inanıyorum. Bu olumsuz tabloyu düzeltmek için yarın çok geç olabilir" diye konuştu.

Seçimlere dönük dileklerini aktaran Koç, "En büyük dileğimiz ve arzumuz, kazanmak için her yolun mübah olmadığı, şeffaf, adil, Fenerbahçe'mize yakışır bir ortamda seçimin yapılması. Sonuç ne olursa olsun, Fenerbahçe'nin kazandığı bir seçim sürecini hep beraber yaşamalıyız" ifadelerini kullandı.

Ali Koç, seçim sürecine girilmesinin ardından kendilerini rahatsız eden bazı şeylerin meydana geldiğini anlattı.

"Bizi rahatsız eden 3 nokta var" diyen Koç, şunları söyledi:

"İlk olarak, seçimi kazanmamız halinde tüm personelin işten çıkarılacağına dair söylentiler yayılıyor. Bu nedenle, baskı altındaki kulüp personelinin oy kullanmasını sakıncalı buluyorum. İşini iyi yapan hiçbir personelin de kaygı duymasına gerek yok. İkinci olarak, amatör şubelerin kapatılacağı dedikodusu yapılıyor. Aksine, amatör şubelere desteğimiz daha da artacak. Üçüncü konu ise ücreti başkaları tarafından ödenerek yeni üye alımları ve bazı üyelerin aidatlarının yine başkaları tarafından ödenmesi. Bu da rahatsızlık verici bir durum."

'AYDINLAR İÇİN FİKRİM AYNI'

Ali Koç, sarı-lacivertli kulübe yeniden sponsor olmasıyla gündeme gelen eski yönetici Mehmet Ali Aydınlar'la ilgili de sert ifadeler kullandı.

Kendisinin ve ekibinin seçim sürecinde Mehmet Ali Aydınlar ile bir araya geldiğinin ileri sürüldüğünü dile getiren Koç, "Bu doğru değildir. Ne benim ne de ekibimden herhangi birinin kendisiyle görüşmesi olmamıştır. Mehmet Ali Aydınlar için fikrim aynı. Kendisi ile ilgili 1 Kasım 2012'deki basın toplantısında ne söylediysem, yine aynı fikrimin arkasındayım. Belki o günden bugüne çok şey değişti ama benim düşüncelerimde değişiklik olmadı" değerlendirmesinde bulundu.

MOSTUROĞLU: SİZ DE OY VERDİNİZ

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Ali Koç'un iddiaları karşılığında, kulüp çalışanlarının oy kullanması için yapılan tüzük değişikliğinde Ali Koç'un da oy kullandığını ifade etti.  Huzurevi projesiyle sözlerine başlayan Mosturoğlu, "Öncelikle huzurevi projesinin hayata geçirilmiş olması yönetici olarak beni gururlandırıyor, Fenerbahçeli olarak da geleceğe yönelik umutlandırıyor. Bu formaya karşılıksız hizmet etmiş kişiler var. Bu insanlar için ne yapsak az. Vefa arayanlar, 100 milyon TL para kazanan futbolcularda değil, bütün nesilleri Fenerbahçeli yapan bu insanlarda aramalı" ifadelerini kullandı.

'NOTERDEN BEYANNAME ÜCRETİ ALINMIYOR'

Ali Koç'un konuşmalarına cevap veren Şekip Mosturoğlu, "Ali Bey benim çok samimi bir arkadaşım. Aday oldu ve ekibiyle çalışıyor. Bu bir tango ve tango 2 kişilik olur dedi. Ali Bey'den sponsorlu hesapları kapatırım. Buradan 7/24 anamıza avradımıza küfür ediyorlar. Bu hesaplar size iyilik yapmıyor, kötülük yapıyor. Bu konuşmamın ardından yine bu fenomen hesaplardan küfür edilecek. Maddi karşılığını sizin yatırdığınız üyeler var diyor. Benim çalıştığım noterde de sizin adınıza destek verenlerden beyanname ücreti alınmıyor. Üyelik listeleri mart ayında kesinleşiyor. Şu anda bir liste yok. Tarih olarak da yanlış, tüzüğe de aykırı. Bu arkadaşlar noterlere gidip sizin adınıza söz veriyorlar. Bundan sizin haberiniz olduğunu düşünmüyorum" dedi.

'TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE EL KALDIRDINIZ'

Ali Koç'un Mehmet Ali Aydınlar'la ilgili açıklamasına da değinen Mosturoğlu, "Mehmet Ali Aydınlar'la ilgili yaptığım konuşmanın arkasındayım dediniz. Kalamış'taki otelde Mehmet Ali Aydınlar'ın aday olduğunda listesinde olan kişiler de sizin için aynı pozisyonda mı? Başkan olduğumda Fenerbahçe saygın ve saygılı kulüp olacak diyorsunuz. Fenerbahçe saygılı bir kulüptür, Atatürk'ün kulübüdür. Dostuna dost, düşmanına da düşmandır. Fenerbahçe kimseye saygısızlık yapmaz. Başkan olduğumuzda galibiyet için her şey mubah yapmayacağız dediniz. Bu çok sıkıntılı bir söylem. Fenerbahçe Kulübü üyesi olan 160 çalışan var. Bunların içinde 20 yıldan fazla çalışan insanlar var. 2009'da dernekler masasından yazı geldi ve bu kişilerin oy hakkı olmalı yazısı geldi. Siz de o tüzük değişikliği toplantısındaydınız ve elinizi kaldırdınız. Kaldı ki o 160 arkadaş oy için şerefini satacak arkadaşlar mıdır? Yargıtay kararından sonra başka bir karar yok. Bunu size kim söylediyse yalan söylüyor. 3 Temmuz sürecine sahip çıkacaksınız dediniz. 20 celse oldu, 1 arkadaşınız geldi mi? Mart 2017'de dergi açıklaması okundu" dedi.

'KAYITLARI NEDEN YÖNETİCİYKEN İSTEMEDİNİZ'

Ali Koç'un konsolide kayıtlarla ilgili söylediklerine de cevap veren Şekip Mosturoğlu, "Konsolide mali kayıtları göremiyorsunuz diyorsunuz. 2012 yılına kadar yönetimde kaldınız. Hangi yönetimde bunlar sunuluyordu ya da sunulmadığında neden itiraz etmiyordunuz. Tek aday sizsiniz. Mağdur olabileceğiniz bir durum yok. Buna rağmen bize haksızlık yapmayın. Seçim sürecinde üye yapılanlar deniyor. Cuma günü Koç Holding'e bağlı 12 başvuru yapıldı. Bazılarınızda sizin imzanız var. Bu başvuruları siz mi yaptınız. Sizinle çalışmış insanlara bu haksızlığı yapmayın. Sizinle birlikte programa katıldığımızda şahsi sevdam aileme zarar verecek dediniz. Ben hep buradaydım, bir yere kaçmadım. Şubeleri kapatmak ne sizin ne de Aziz Yıldırım'ın yetkisinde. Genel kurulun yetkisinde. Böyle bir tehdit göremiyoruz. Ancak şube açmak da genel kurulun kararına bağlı. Sadece sizin niyetinizde değil bu durum" diye konuştu.

Mosturoğlu son olarak, "Fenerbahçe TV'de seçim siyasetine ilişkin hiçbir başkan adayının seçime ilişkin çalışmasına yer verilmemiştir. Zaten reklam yapacak çok sayıda sponsorlu sosyal medya hesaplarınız var. O yüzden bizim de sizin de FBTV'ye ihtiyacınız yok" diyerek sözlerini tamamladı.

KOÇ TEKRAR SÖZ ALDI

Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç Şekip Mosturoğlu'nun konuşmasının ardından tekrar söz alarak, "3 Temmuz'dan sonra benim kaçtığımı söylemeniz... Elim ayağım titriyor dinlerken. Ayıp yahu" dedi. Koç şunları söyledi: "Sayın Şekip Mosturoğlu sen beni tanırsın benim içim dışım bir. 'Hesapları kapatın' diyorsunuz. Şurada söylediğini en iyi bilen sensin. Haber yaptırma, gündem yaratmayı iyi biliyorsunuz. Hesapları kapatın sözünü şiddetle reddediyorum. Ben ne söylersem karşınıza çıkıyorum. Sakın ha bana bir daha fake hesap diye itham etmeyin. Bunu siz benden iyi biliyorsunuz. Ben bir şey yapmak istersem FB TV'de yapmak isterim. Olmazsa da başka yerlere kaymam. Oraya buraya reklam verirsiniz sözlerini de küçük buluyorum. Bugün bize gelip beni eşimi oğlumu üye yaptılar diyorlar. Oyumu bana vereceksiniz diyorsunuz. Bu doğru değil. Aidatımı ödemeye gittim ama ödenmiş diyen üye de var. Hayret ediyorum."

'ELİM AYAĞIM TİTRİYOR'

"Koç Holding'den üyeler geliyor diyorsunuz. Geliyorsa kendi parasıyla yapar. Sapla samanı karıştırmayın. Ne demek istediğimi gayet iyi biliyorsunuz. Gerçekten bakış açımızın çok farklı olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı bir tartışma ortam, farklı vizyonlar bu camianın çıkarınadır. Ne kadar çok tartışırsak doğruyu bulmakta daha çok şansımız olur" diyen Ali Koç sözlerine şöyle devam etti, "Keşke bir taraftar komitesi de koysaydınız. Belki taraftarımızla daha çabuk iletişim sağlardık. Ama bana mağduriyet falan demeyin. Kimse kimseyi kandırmasın. Ben personelim oyunu satar demiyorum. Ama personel bu kadar seçim ortamına sokulursa asıl burada sapla samanı karıştırıyoruz. Ne gerek var bunlara, ailenin 2 bin liraya üye yapılmasına. 3 Temmuz'dan sonra benim kaçtığımı söylemeniz… Elim ayağım titriyor dinlerken. Ayıp yahu. Hakikaten ayıp. Bunu söylemek zorunda kalmak bile ayıp. Sakın ha sakın benim 3 Temmuz'dan sonra kaçtığımı ima etmeyin. Asıl vefasızlık budur. Ayrıldıktan sonra da elimden geleni yapmaya çalıştım. Sonra şartlar değişti, aday oldum. Benim gibi bir insanı hain duruma sokmayı. Buraya çıkıp dava arkadaşlığı yaptığımız, omuz omuza verdiğim insanlara cevap verdim, üzülüyorum, mecbur bıraktınız. 3 Temmuz'dan sonra benim kaçtığımı iddia ediyorsunuz. Şekip Bey siz değil miydiniz 'Eşime, aileme sahip çıktınız' diyen! Bunları söylerken ağzım titriyor! Hayatımda 2 kez ağladım. Belki bugün de ağlarım. Aziz Yıldırım'ın eşyaları kulüpte toplanırken ağlamıştım. Yemin etmiştim o gün, '1 saatte olsa Aziz başkanım tekrar buraya gelecek' demiştim. Çok şükür geri de geldi." (DHA)