Evkur Yeni Malatyaspor 1 - 1 Kasımpaşa

Süper Lig'de 21'inci haftanın açılış maçında Evkur Yeni Malatyaspor ile Kasımpaşa 1-1 berabere kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasının açılış maçında, Malatyaspor evinde Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Çok hızlı ve tempolu başlayan maçta ilk gol, 4'üncü dakikada Mina ile ev sahibi ekipten geldi.

Kasımpaşa bu gole cevap vermekte gecikmedi. 8'inci dakikada Trezeguet deplasman ekibinin beraberlik golünü kaydetti. İlk 15 dakikası hızlı geçen maçın ilk yarısında başka gol olmadı.

Takımlar ikinci yarıya da hızlı başladılar. Bu devrenin de ilk bölümü karşılıklı pozisyonlarla geçti. Malatyaspor daha sonra baskısını artırsa da sonuç alamadı. Oyunun özellikle son 10 dakikasında Kasımpaşa etkili kontra atak şansları yakaladı ama bu hücumlardan eli boş döndü.

MAÇTAN DAKİKALAR

4'üncü dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu kullanan Aytaç'ın ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Mina'nın arka direkte yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ramazan'ın sağından ağlarla buluştu: 1-0.

8'inci dakikada Popov'un sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Mina'dan seken topu önünde bulan Trezeguet, yaptığı sert vuruşla topu meşin yuvarlağı sağ köşeden ağlara gönderdi: 1-1.

41'inci dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu kullanan Mensah'ın ceza alanına gönderdiği ortasında, kaleci Ertaç çift yumrukla topu uzaklaştırdı.

45'inci dakikada ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Aytaç'ın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda, kaleci Ramazan güçlükle topu uzaklaştırdı.

48'inci dakikada ceza alanında topla buluşan Gilberto'nun yaptığı sert vuruşta kaleci Ramazan topu güçlükle kurtardı.

60'ıncı dakikada Veysel'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıktı.

72'nci dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Mensah'ın ceza alanına açtığı ortasına iyi yükselen Koita'nın kafa vuruşunda top kalenin solundan auta çıktı.

75'inci dakikada Pereira'nın ceza alanında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin solundan auta çıktı.

Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

MALATYASPOR CEPHESİ

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Maçın başında 1-0 öne geçtiklerini ancak daha sonra rakibin eşitliği sağladığını belirten Bulut, "İlk yarı ve ikinci yarının ilk 20 dakikasında iyi oynadığımızı düşünüyorum. Kalan dakikalarda ise kötüydük. Çok fazla pas hatası yaptık. İstediğimiz baskıyı orta sahada sağlayamadık. Yine de aldığımız bir puana sevinmemiz lazım. Öndeyiz, rakip hâlâ arkamızda. Bugün maçta yaptığımız hatalardan ders almamız lazım. Yakaladığımız pozisyonları daha iyi değerlendirmemiz lazım" dedi.

KASIMPAŞA CEPHESİ

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise mücadele gücü yüksek bir karşılaşma oynadıklarını ifade etti. Rakiplerinin haftalardır süren disiplinli oyununun bugün de sürdüğünü aktaran Özdeş, maçın ilk dakikalarında kalelerinde gördükleri golden sonra beraberliği yakaladıklarını söyledi.

Maçın ikinci yarısında rakibin kendilerini savunma yapmaya zorladığını belirten Özdeş şöyle dedi:

"Birkaç pozisyon bulduk. Ramazan'ın gününde olması gol yememizi engelledi. Son 15 dakikada rakibimizin gardı düşmüşken son andaki tercihlerimiz burada gol atmamızı engelledi. Her iki takımın aldığı bir puan doğal görünüyor."

STAT: Yeni Malatya

HAKEMLER: Mustafa Öğretmenoğlu (xx), Baki Tuncay Akkın (xx), Murat Ergin Gözütok (xx)

EVKUR YENİ MALATYASPOR: Ertaç (xx)- Sincere (xx), Mina (xx), Sadık (xx), Cissokho (x), Murat (x), Dening (xx) (Dk. 46 Gilberto xx), Azubuike (xx) (Dk. 64 Rahman xx), Aytaç (xx), Pereira (xx) (Dk. 81 Mustafa), Eren (xx)

KASIMPAŞA: Ramazan (xx), Omeruo (xx), Sadiku (xx), Trezeguet (xx), Pavelka (xx), Eduok (xx) (Dk. 61 İlhan Depe x), Ben Youssef (xx), Mensah (xx) (Dk. 90+1 Ahmet), Mbaye (xx) (Dk. 70 Koita xx), Veysel (xx), Popov (xx)

GOLLER: Dk. 4 Mina (Evkur Yeni Malatyaspor) Dk. 8 Trezeguet (Kasımpaşa)

SARI KARTLAR: Mina, Eren (Evkur Yeni Malatyaspor) - Trezeguet, Popov, Eduok (Kasımpaşa) (MALATYA-DHA/HABER MERKEZİ)