Spikerin tarifi ağırlığını hissettirince...

Gazete Duvar yazarlarından Volkan Ağır, Beşiktaş'ın Bayern Münih karşısında aldığı mağlubiyeti değerlendirdi: Maçı anlatan Alman spikerin, "30'larına gelmiş ve en iyi zamanları geride kalmış eski starların takımı" diye tarif ettiği kimlik, Beşiktaş'ta ağırlığını hissettirmişti belki.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarihinde ilk kez son 16'ya çıkan Beşiktaş, kura çekildiği günden bu yana Bayern Münih maçıyla yatıp kalktı. İlk 15 dakika acemi pas hatalarının da yer aldığı topa hâkim olma mücadelesi sırasında umutvar ataklar geliştirdi siyah beyazlılar.

Fakat o süre içinde Bayern Münih Alman verimliliğinden bölümler sergiliyordu. Kale önüne geldikleri her an tehlikeliydi. Atiba ve Medel ile başlamak, orta sahadaki mücadele gücünü arttırmak açısından önemli bir tercihse de isabetli pas yüzdesini yüksek tutmak açısından Beşiktaş'ı zorladığını söylemek gerek.

Atiba'nın sarsak geri pası, bu seviyedeki maçlarda oynaması için 1 senedir sabır ve ısrarla beklenen Vida'nın kırmızı kartla daha maçın başında oyun dışı kalmasına ve taşların yerinden oynamasına neden oldu.

Bazen elindeki oyuncuları çok pozisyonda değerlendirebilmek önemli bir avantaj gibi gözükse de Medel'in stopere gelişi orta sahayı güçsüzleştirdi.

Beşiktaş'ın bu dakikadan sonra tek şansı kontra ataklardı ancak Beşiktaş da kontra atak takımı değildi. Buna rağmen Vagner Love'un yarattığı tehlike maça mucize niteliğini katacak tek hamlesiydi siyah beyazlıların.

İkinci yarının ilk 5 dakikasında Bayern'in Beşiktaş'ın fişini çekmesi sonrası üzerine fazla konuşulacak ve analizi yapılacak bir durum içermiyordu. Maçı anlatan Alman spikerin, "30'larına gelmiş ve en iyi zamanları geride kalmış eski starların takımı" diye tarif ettiği kimlik, Beşiktaş'ta ağırlığını hissettirmişti belki.

Bu söz ukalaca görünse de geçen sene Lyon maçından sonra yazdığım yazıda da değinmeye çalıştığım gerçeklikti. 11 kişi olsaydı Beşiktaş tabii ki başka şeyler konuşurduk ama yaş sorunu hâlâ bir gerçeklik olarak kalırdı.

Bu maçın tek olumlu yanı tribünlerin gösterdiği birliktelikti. Son olarak 1997'de karşılaşmıştı iki takım. O gün Münih taraftarları tribünlerde Almanya'nın ucuz ürünler satan süpermarket zinciri Aldi'nin torbalarını açarak "Ancak ucuz marketlere gidersiniz" mesajıyla Türklere ırkçılık yapmıştı.

11 yıl sonra tekrar karşılaşan iki takım taraftarları maçtan önceki gün yaptıkları etkinlikle 'buzları eritti'. B. Münih'in 12 Numara taraftar grubu ile Çarşı'yı bu etkinliğinden dolayı tebrik ve takdir etmek lazım.

Almanya tribünlerinin ve toplumunun da 10 yılda ırkçılık konusunda nereden nereye geldiğini görmek açısından önemli bir örnekti bu.

Bayern Münih: 5 - Beşiktaş: 0Bayern Münih: 5 - Beşiktaş: 0