Sergen Yalçın: Galatasaray'a karşı kazanacağımız çok şey var

Teknik direktörlük görevi için Atiker Konyaspor'la anlaşan Sergen Yalçın, bugün sözleşme imzaladı. Galatasaray'la oynayacakları maçı değerlendiren Yalçın, "Galatasaray maçında pek kaybedebileceğimiz bir şey olduğunu düşünmüyorum ama kazanacağımız çok şey olduğunu düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atiker Konyaspor'un yeni teknik direktörü Sergen Yalçın için bugün imza töreni düzenlendi. Törende konuşan Atiker Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz, takımın sezon genelinde iyi oynadığı fakat istedikleri sonuçları alamadıklarını söyledi.

"Geldiğimiz nokta itibariyle hoca değişikliğine gitmek zorunda kaldık" diyen Yılmaz, "Bu noktada kendisine inandığımız, güvendiğimiz Sergen hocamızla her konuda anlaşmış bulunuyoruz. Ligin son on haftasında takımımızı kendisine emanet edeceğiz. Vereceği çok şeyler, katacağı çok değerler vardır bununla beraber istediğimiz sonuçları alıp ligde mutlaka kalacağız diyorum" şeklinde konuştu.

'ÇOK ZORLU BİR SÜREÇ'

Kalan 10 maçın çok önemli olduğunu söyleyen Sergen Yalçın, "Bulunduğumuz pozisyon nedeniyle bizi çok zor bir süreç bekliyor. Ekip olarak bu mücadeleye hazırız. Özellikle taraftar, yönetim ve oyuncu grubu arasında birlik ve beraberlik sağlanırsa bu işin altından kalkarız diye düşünüyorum" dedi.

Atiker Konyaspor'un iyi futbolcuları olduğunu belirten Yalçın, "İyi bir oyuncu grubu var. Özellikle yapılan son transferler bunu gösteriyor. Kalan son 10 maç sok sıkıntılı. Herhangi bir kredi durumumuz yok. Bir an evvel işin içine girip ilk maçtan itibaren sonuç almamız gerekiyor. Bunu başarabilecek gücümüzün olduğunu düşünüyoruz. Bu oyuncu grubu buraları hak etmiyor" diye konuştu.

'HİÇBİR MAÇ OYNANMADAN KAZANILMAZ'

Hafta sonu oynayacakları Galatasaray maçını da değerlendiren Yalçın, şunlar söyledi:

"Galatasaray'ın moral motivasyonu çok yüksekte. Şu anda hem psikolojik olarak hem de oyunsal olarak çok üst düzey durumdalar. Ama hiçbir müsabaka oynanmadan kazanılmaz. Müsabakalar sahada kazanılır. O yüzden hafta sonuna kadar psikolojik olarak iyi hazırlanıp o maçtan ne alabiliriz onun planını yapacağız. Galatasaray maçında pek kaybedebileceğimiz bir şey olduğunu düşünmüyorum ama kazanacağımız çok şey olduğunu düşünüyorum."

TARAFTARA ÇAĞRI: İTİCİ GÜÇ OLMALARI LAZIM

Taraftarın takım için çok önemli olduğunu belirten Sergen Yalçın, "Özellikle bizim için normalinden çok daha önemli. Bize destek vermeleri lazım. Takımın itici gücü olmaları lazım. Özellikle iç saha maçlarında bizim için çok önemliler. Biz de onlara elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışacağız. Her şeyi zamana bırakmak lazım. Zaman her şeyin ilacı. Önümüzdeki haftalar neyi gösterecek bekleyip göreceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Sergen Yalçın sözleşmeyi imzaladı. (KONYA/DHA)