Juventus kâbustan uyandı, çeyrek finale uçtu

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu maçları devam ediyor. Bu gece oynanan mücadelelerin ardından Juventus ve Manchester City çeyrek finale yükselen takımlar olmayı başardılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu, bu gece oynanan maçlarla tamamlandı. Gecenin zorlu eşleşmesinde Juventus, deplasmanda karşılaştığı Tottenham'ı geçerek adını çeyrek finale yazdırdı. Manchester City ise evinde sürpriz bir çekilde Basel'e kaybetmesine rağmen ilk maçta elde ettiği skorun avantajıyla turu geçmeyi başardı.

İngiltere'nin Wembley Stadı'nda oynanan Tottenham - Juventus maçı büyük bir heyecana sahne oldu. Tur mutlaka gol bulması gereken Juventus maça, oyunu kendi sahasında kabul ederek başladı. Tottenham'ın üstünlüğüyle geçen ilk yarıda İngiliz ekibi Güney Koreli oyuncusu Son'un golüyle devreyi 1-0 önde kapattı.

Savunma arkasına atılan uzun toplar ve hızlı hücumlarla gol arayan Juventus, ikinci yarıya da mahkum başladı. Ancak oyuna 60'ıncı dakikada Asamoah, bir dakika sonra da Lichsteiner'in dahil olmasıyla Juventus iki kanat bekini değiştirdi ve bu değişikliklerden sadece 2 dakika sonra Higuain'le beraberliği yakaladı: 1-1.

Golden 3 dakika sonra bu kez Dybala, maç boyu kovaladığı pozisyonlardan birini buldu ve savunma arkasına sarktığı pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalınca düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi.

Bu golle birlikte avantajı eline geçiren İtalyan ekibi maçın sonuna kadar sahasına kapandı. Rakibine uzaktan şut imkanları veren Juventus savunması bir pozisyonda Tottenham'a büyük bir şans tanıdı. İngiliz ekibinin golcü oyuncusu Kane'in kafa vuruşu 90'ıncı dakikada direkten dönünce maç 2-1 Juventus üstünlüğüyle tamamlandı ve İtalyanlar çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu.

İlk maçta 2-0 mağlubiyetten gelip evine 2-2'lik skorla dönen ve bu maçta da 1-0 öne geçen Tottenham ise sadece 3 dakikada avantajını kaybederek bu sezon Avrupa macerasını noktaladı.

Manchester City ise deplasmanda elde ettiği 4-0'lık galibiyetin rahatlığıyla çıktığı rövanş maçında evinde Basel'e 2-1 kaybetti. City, yedek ağırlıklı kadroyla başladığı maçta henüz 8'inci dakikada 1-0 öne geçmeyi de başardı.

Ancak Basel 15'te Mohamed Elyounoussi ile eşitliği yakaladı. Maç boyu üstün olan ve topa sahip olan City, 71'inci dakikada ise Michael Lang'ın golüyle geriye düştü.

Skoru değiştirme çabaları sonuçsuz kalan City, evinde kaybetmesine karşın çeyrek finale yükselen bir diğer takım olmayı başardı. (HABER MERKEZİ)

Şampiyonlar Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli olduŞampiyonlar Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu