Şampiyonlar Ligi'nde Cengiz'li Roma ve Sevilla çeyrek finalde

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu devam ediyor. Gecenin maçlarında Cengiz'li Roma ile deplasmanda Manchester United'ı deviren Sevilla çeyrek finale yükseldiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek finale yükselecek takımları belirleyecek maçlara bu hafta da devam ediliyor. Bu gece tamamlanan maçlar sonucu Sevilla, deplasmanda Manchester United'ı geçmeyi başarırken, Roma ise evinde Shaktar Donetsk'i mağlup ederek adlarını çeyrek finale yazdıran takımlar oldular.

Gecenin zorlu eşleşmesinde Sevilla, kendi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk İngiltere deplasmanı galibiyetini aldı. Maça, deplasmanda aldığı 0-0'lık beraberliğin avantajı ve bu skoru alan 30 takımın 21'inin turu geçmeyi başarmasının verdiği istatistik üstünlükle hızlı başlayan ev sahibi United, henüz 2'nci dakikada önemli bir atak geliştirdi fakat Lukaku pozisyonu kötü bitirdi. Bu dakikadan sonra ise Sevilla maçın hâkimiyetini eline geçirdi ve maç sonuna kadar rakip kalede daha fazla görünen taraf oldu.

BEN YEDDER 4 DAKİKADA 2 GOL BULDU

İlk yarıda iki takım da gol bulmayı başaramadı. İkinci yarı daha tempolu başladı ancak maçın kırılma anı 71'inci dakikada Sevilla'nın yaptığı oyuncu değişikliği oldu. Sevilla adına pozisyonlara giren fakat sonuç alamayan forvet oyuncusu Muriel, yerini bir başka hücumcu Ben Yedder'e bıraktı. İsrailli golcü Yedder oyuna girdikten 3 dakika sonra topu Manchester ağlarına yolladı ve takımına büyük bir avantajı getirdi.

Bu golden sonra, United'ın tur için yemeden 2 gol atması gerekiyordu. Fakat teknik direktör Mourinho hamlelerini yapamadan, Sevilla bu kez de kornerden gelen topu yine Ben Yedder'in tamamlamasıyla 78'de farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Bu dakikadan sonra umutlarını yitiren United, savunmasında açıklar verdi ancak Sevilla oyuncuları bu pozisyonları değerlendiremedi. Golü bulansa Manchester oldu. Pozisyon üretemedikleri maçta kornerden gelen topa vuran Lukaku 84'te farkı bire indirdi ama tribünler bu golden önce boşalmaya başlamış ve umutlar çoktan tükenmişti.

Sevilla maçın sonunda hata yapmadı ve deplasmanda aldığı galibiyetle turun favorisi Manchester United'ı elemeyi başardı.

CENGİZ'Lİ ROMA DA ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Maçın tek golünü atan Dzeko ile Cengiz Ünder'in gol sevinci...

Gecenin bir diğer maçında Roma, ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Shaktar'ı evinde 1-0'la geçerek bir başka çeyrek finalist oldu.

Maç boyu topa hâkim olan taraf konuk ekip Shaktar olsa da Roma daha etkili pozisyonlar üretti. 0-0 sona eren ilk yarının ardından ikinci yarının 52'nci dakikasında Strootman'ın pasının gole çeviren Dzeko'nun golü maçın skorunu belirledi.

Cengiz Ünder, ilk 11'de başladığı maçta 65'inci dakikada yerini Gerson'a bıraktı. Shaktar'da Ivan Ordets, 79'da kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Şampiyonlar Ligi'nde son çeyrek finalistler bu akşam belli olacak. İlk maçta Beşiktaş'ı 5-0 mağlup eden Bayern Münih, saat 20.00'da Vodafone Park'a konuk olacak. 22.45'te başlayacak mücadelede ise Barcelona, 1-1'in rövanşında evinde Chelsea'yi konuk edecek. (HABER MERKEZİ)