Darüşşafaka, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu

Darüşşafaka Basketbol, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ULEB Avrupa Kupası Finali 2'nci karşılaşmasında Lokomotiv Kuban'ı 67-59 mağlup eden Darüşşafaka Basketbol şampiyon oldu.

ULEB Avrupa Kupası Finali 2'nci karşılaşmasında Darüşşafaka 81-78 kazandığı ilk maçın rövaşında Lokomotiv Kuban'ı 67-59 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Karşılaşmanın en skorer ismi attığı 28 sayıyla Darüşşafaka'dan Scottie Wilbekin oldu.

Daha önce turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Amerikalı oyuncu, final serisinde de MVP seçildi.

Scottie Wilbekin

Maçtan sonra takımı çalıştıran David Blatt, "Çok özel bir oyuncu grubuna sahibiz. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bu başarı benden çok onların," diye konuştu.

Darüşşafaka, bu başarısıyla gelecek yıl Euroleague'de yer almaya da hak kazanmış oldu.

TÜRKİYE'NİN BASKETBOLDAKİ SEKİZİNCİ AVRUPA KUPASI

Darüşşafaka, Türkiye'ye 8'inci Avrupa kupasını getirdi. Daha önce erkeklerde Anadolu Efes, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe Doğuş birer kez, kadınlarda ise Galatasaray 2, Yakın Doğu Üniversitesi de bir kez Avrupa kupalarında şampiyonluk yaşadı.

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında finalde mücadele eden Darüşşafaka, rakibi karşısında istediği sonucu elde ederek 2015-2016 sezonunda mutlu sona ulaşan Galatasaray'ın ardından bu kupayı Türkiye'ye getirecek ikinci takım oldu. (İSTANBUL/DHA)