Fransa Bisiklet Turu, biber gazı nedeniyle durdu

Fransız polisinin çiftçilere karşı kullandığı biber gazından Fransa Bisiklet Turu'nda mücadele eden sporcular da etkilendi. Sporcular, 15 dakikalık aradan sonra yarışa devam etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Bisiklet Turu (Tour de France), polisin protesto düzenleyen çiftçilere biber gazı sıkması nedeniyle durdu. Sporcular da biber gazından etkilenirken, yarışa 15 dakikalık aranın sonrasında devam edildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, dünyanın en prestijli bisiklet yarışı olan Fransa Bisiklet Turu'nun, Carcassonne ile Bagneres-de-Luchon arasındaki etabında, çiftçiler yolları saman balyaları ile kapamak istedi.

Çiftçiler, Tarım Bakanı'nın seslerini duyması için Fransa Bisiklet Turu rotasını seçtiklerini söyledi. Fransız polisi protestoyu dağıtmak için biber gazı kullandı. Gaz o sırada bölgeden geçmekte olan bisikletçilere doğru yayıldı.

Gazdan etkilenen sporcular, 218 kilometrelik etabın bitimine 187 km kala durmak zorunda kaldı. Genel klasman lideri olarak sarı mayoyu giyen Geraint Thomas ve dünya şampiyonu Peter Sagan da gazdan etkilenen sporcular arasındaydı. Yarış 15 dakika zorunlu aradan sonra devam etti.