Sahada kalbi duran Nouri 13 ay sonra uyandı!

Hollanda takımı Ajax’ın geçen yıl komaya girince futbol hayatının bittiği açıklanan oyuncusu Abdelhak Nouri’nin uyandığı ve yakınlarıyla iletişim kurduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ajax takımının 13 aydır komada olan futbolcusu Abdelhak Nouri (21) tekrar iletişim kurmaya başladı. Hollanda takımıyla Almanya temsilcisi Werder Bremen arasında 8 Temmuz 2017’de oynanan hazırlık maçının 72. dakikasında yere yığılan oyuncuya, 20 dakika kalp masajı yapılmıştı. Helikopterle hastaneye götürülmesinin ardından komaya giren futbolcunun beyninde kalıcı hasar meydana geldiği belirtilmişti. Ajax kulübü, sağlık durumuyla ilgili çelişkili bilgiler verilen Nouri’nin futbolculuk kariyerinin bittiğini açıklamıştı.

YAVAŞ YAVAŞ UYANDI

Abdelhak Nouri

Futbolcunun kardeşi ise yaptığı son açıklamada Abdelhak Nouri’nin komadan çıktığını belirterek şunları söyledi: “Abdelhak’ın fiziksel olarak işi zor. Vücudunu hareket ettiremiyor, sadece başını hareket ettiriyor. Jest ve mimiklerle iletişim kuruyor. Ancak bazen tekerlekli sandalyesine oturmak için yataktan çıkıyor. Kendisiyle iletişim kurabilirsiniz. İlk başta bize kendisini ziyaret etmemiz için izin verilmiyordu. Ancak doktorlar ailenin Nouri üzerindeki olumlu etkisini gördükten sonra izin vermeye başladılar. Kendisi de bir süre sonra bizi tanımaya başladı. Bizim yanında olmamızın pozitif etkisi oldu. Önceleri gözleri kapalıydı. Ancak yavaş yavaş uyandı ve şimdi iletişim kurma aşamasına geldi. Eğer ona ‘ağzını aç’ veya ‘bunu kaşlarınla onayla’ derseniz bunları yapabiliyor.” Bu gelişmeye karşın doktorların değerlendirmesi futbolcunun tam olarak iyileşemeyeceği yönünde. (Kaynak: Milliyet)