Ülke puanı eşleşmeleri

Gazete Duvar yazarı Volkan Ağır, UEFA Avrupa Ligi eşleşmelerini değerlendirdi: Bu sene ülke takımlarının eline önemli bir fırsat geçti. Bir sıra önde olan Belçika'yı geçmek için her takımdan beklentimiz Belçika takımlarını geçmek olmalı.

Google Haberlere Abone ol

UEFA Avrupa Ligi'ndeki kuralar sonrasında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın gruplarının ideal, Akhisar'ın grubunun ise bir hayli zor olduğunu söylemek gerek. Ancak 3 takımın da ortak noktası, hepsinin birer Belçika takımıyla eşleşmiş olması. Burada ülke puanı öne çıkıyor tabii ki. Geçen sene Belçika takımları bir hayli kan kaybetmişti Avrupa'da ve Beşiktaş'ın kazandığı puanlarla ara kapanmıştı. Bu sene ülke takımlarının eline önemli bir fırsat geçti. Bir sıra önde olan Belçika'yı geçmek için her takımdan beklentimiz Belçika takımlarını geçmek olmalı. Hatta ve hatta iyi bir performans gösterilirse tabii ki Galatasaray'ın da katkısı ve Ukrayna takımlarının da kötü performans gösterme ihtimaliyle ülke puan sıralamasında 8.'liğe ulaşılabilir.

BEKLENTİ 6'DA 6

Beşiktaş'ın grubu için fazla analize gerek olduğunu düşünmüyorum. Belçika ekibi Genk dışında, İsveç'ten Malmö ve Norveç'ten Sarpsborg ile eşleşmiş olmanın en büyük dezavantajı elbette coğrafi konum dolayısıyla hava soğukluğu olacak. Genk burada öne çıkan zorlayıcı takım olarak gözüküyor lige iyi başlamışsalar da Beşiktaş'ın geçen sene yaptıklarını gördükten sonra bu grupta 6'da 6 yapmasını beklemek herkesin hakkı.

'BEN DAHA ÖLMEDİM' DEMEK İÇİN

Fenerbahçe'nin rakiplerinden Anderlecht ve Dinamo Zagreb gibi iki köklü geleneğe sahip takımlar. Ancak son dönemde kan kaybı yaşıyorlar. En iyi dönemleri Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi'nde aynı gruba düştükleri sezondu. Her zaman olduğu gibi genç bir takımları var. Dinamo Zagreb'te Gavranovic ve Izet Hajrovic tanıdık isimler. Slovak ekibi Spartak Trnava'nın da Fenerbahçe'ye karşı koyması zor görünüyor. Ancak son yıllarda öylesine travmalar yaşadı ki sarı lacivertliler büyük konuşmamak lazım. Fenerbahçe transferin son gününde harika işler yapmış olsa da oyuncuların takıma, ülkeye, şehre, evine uyum süreçleri çok etkili olacak. Mevcut oyunun çok iyi olmadığı ortada. Böylesine dişine uygun ve “Ben daha ölmedim" diyebileceği bir grubu bulmuşken Cocu'nun Fenerbahçe'yi bu gruptan bir sonraki tura çıkarması lazım.

PRESTİJ İÇİN

Akhisar Belediye Gençlik Spor'un grubu, takım için adeta bir ölüm grubu. Sevilla, Krasnodar ve Standard Liege. Sevilla bu kupanın 'ev sahibi'. Krasnodar son yıllarda Rusya Ligi'nde çıkışta olan bir takım. Standard Liege ise geleneği olan güçlü bir takım. Akhisar'ın kadrosu bu seviye için çok yeterli sayılmaz. Ancak Safet Susiç elindekinden en iyisini almasını iyi bildiğini son yıllardaki performansıyla gösterdi. Bir galibiyet bir beraberlik gibi sonuçlar alınması takım ve taraftarları için gurur kaynağı olacaktır. Umarım da o 4 puan Liege'den alınır.