Bir yıl önce Monaco'daydı: 100 Euro'ya oynayacak!

Monaco ve Eskişehirspor'da da forma giyen futbolcu Cedric Mongongu artık FC Poli Iasi'de oynayacak. Aylık maaşı ise 100 Euro olacak...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir dönem Monaco ve Eskişehirspor'da da bulunan Kongolu futbolcu Cedric Mongongu Romanya ekiplerinden FC Poli Iasi'ye transfer oldu. Mongongu, aldığı 100 euro maaşla Romanya liginin en düşük maaşlı futbolcusu oldu.

Monaco altyapısından yetişen Cedric Mongongu, Evian, Montpellier gibi kulüplerin yanı sıra bir dönem Eskişehirspor formasını da giymişti. Son takımı Monaco tarafından geçen yıl Temmuz ayında serbest bırakılan ve 1 yıldır boşta olan futbolcu, FC Poli Iasi'ye transfer olurken imzaladığı ilginç sözleşmeyle Rumen basınının manşetlerinde yer aldı.

Anlaşmaya göre Kongolu futbolcu aylık 100 euro maaş alacak. Iaşi kulübünde 5 maç sahaya çıkarsa 6. maçtan itibaren maaşı aylık 4 bin euro olacak. 29 yaşındaki stoper, kabul ettiği maaşla Romanya liginin en düşük maaşlı futbolcusu oldu. Rumen basınında yer alan haberlere göre bu maaşı Mongongu'nun istediği kulübün de kabul ettiği kaydedildi. (Kaynak: CNN Türk)