Mustafa Cengiz: Yanlış yaptığımda edebimle geri çekilirim

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, olağanüstü genel kurulun iptalini isteyen eski başkan Duygun Yarsuvat'ın eleştirilerine yanıt verdi. Cengiz, "Daha önce Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek başkanlarım da aynı yetkileri aldı. Yanlış yaptığımda edebimle geri çekilirim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı, bugün yapıldı. Üyelere açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 29 Eylül'de düzenlenecek olağanüstü genel kurulda yetki isteyecekleri konularla ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkullerin değerlendirilmesi konusunda isteyecekleri yetkiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Mustafa Cengiz, benzer tartışmaların önceki dönemde de yaşandığını söyledi. Önceki yönetimlerin aldığı yetkinin kendilerinde de olduğunu belirten Cengiz, şöyle devam etti:

"Galatasaray, dernekler yasasına tabi olduğu için yeni imar yasası ve mevzuata uygun olarak bu konuda yeniden genel kuruldan onay almak gerekiyor. Aksi takdirde bizim işler durabilir. Daha önce Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek başkanlarım da aynı yetkileri aldı. Burada hiçbir plan ve proje yok. Plan ve proje yaptığımızda tekrar sizin karşınıza geleceğiz. Zamanımın tamamını Galatasaray için harcıyorum. Gizli, el altından bir şeyler yapacak karaktere sahip değiliz. Bütün zamanımı Galatasaray'a veriyorum. Bunu takdir ya da oy almak için söylemiyorum. Çocukluğumdan beri yaşadığım bir heyecanın içindeyim. Yanlış yaptığımda edebimle geri çekilirim."

'GALATASARAY ADASI'YLA İLGİLİ BİLGİNİZ DIŞINDA HİÇBİR ŞEY YAPMAYIZ'

Galatasaray Adası ile ilgili çıkan haberlere değinen Cengiz, "Hukuki süreç devam ediyor. İçiniz rahat olsun. Galatasaray Adası'yla ilgili bilginiz dışında hiçbir şey yapmayız. Adayla ilgili hiçbir ters tasarrufumuz, gizli ajandamız, Bizans oyunumuz yok" diye konuştu.

'BÜYÜK BİR EKONOMİK SAVAŞ VERİYORUZ'

Olağanüstü genel kurulu ertelemeyeceklerini belirten Mustafa Cengiz, "Olağanüstü genel kurulu erteleyemeyiz, halının altına süpüremeyiz. Çok büyük bir ekonomik savaş veriyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız hasılat 1 milyar 187 milyon lira, harcamamız da 1 milyar 184 milyon lira. 3 milyon lira kardayız. Zaten UEFA bunları gördüğü için ikinci defa katılma hakkı verdi. Bunu unutmayın" ifadelerini kullandı.

Cengiz'den önce konuşan eski Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, olağanüstü kurulun iptal edilmesini istemişti. Yarsuvat, "Sizlerle yola devam etmek istiyoruz ama mecbur bırakırsanız istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalabiliriz" demişti. (İSTANBUL/DHA)

Duygun Yarsuvat: İstemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalabilirizDuygun Yarsuvat: İstemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalabiliriz