Messi ve Ronaldo forma giymeyecek

Barcelona ile Real Madrid bugün 238'inci resmi maçlarına çıkacaklar. ‘El Clasico’ olarak nitelendirilen bu mücadelede 2007 yılından bu yana ilk kez Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo forma giymeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barcelona ile Real Madrid, İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) bugün oynanacak karşılaşmada, ‘El Clasico’ olarak adlandırılan büyük rekabetteki 238'inci resmi maçlarına çıkacak. Futbolseverler, tam 11 yıl sonra iki takımın dünya çapındaki yıldızları Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’nun olmadığı bir ‘El Clasico’ izleyecek.

İki takım, 116 yıllık tarihi olan rekabette ilk kez 1902 yılında, dönemin Taç Kupası’nda karşılaştı. Başkent Madrid’deki Castellana Hipodromu’ndaki sahada 2 bin taraftarın önünde oynanan mücadeleyi 3-1 Barcelona kazandı. Takımlar arasındaki ilk resmi maç, 1916’da İspanya Kral Kupası’nda oynandı. Barcelona, sahasındaki karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. 17 Şubat 1929 tarihinde oynanan ilk lig maçında ise Real Madrid, Barcelona’yı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

La Liga’nın 10. haftasındaki karşılaşma öncesi 18 puanla zirvede yer alan Barcelona, 1916’dan bu yana oynanan 237 resmi karşılaşmanın (lig, Avrupa kupaları, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası, İspanya Lig Kupası) 92’sini kazandı. Ligde bu sezon 14 puanı olan başkent temsilcisinin 95 kez sahadan galibiyetle ayrıldığı rekabette 50 maç beraberlikle sonuçlandı. “Beyaz Şimşekler” lakaplı Real Madrid, 401 gol kaydetti. Katalan temsilcisi ise rakip fileleri 386 kez havalandırdı. (Kaynak: Basnews )