Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin iddianamesi hazırlandı

Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşanan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. İddianamede 35 kişi için 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, 1 şüpheli için adli para cezası talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında 19 Nisan 2018'de Kadıköy'de oynanmış olan ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

46 kişi şüphelinin yer aldığı iddianamede, 3 şüpheli için Güneş'e yönelik eylemlerinden dolayı 'silahla yaralama' ve 'spor alanlarına yasak madde sokma' suçlarından 1.5 yıldan 2.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ricardo Quaresma'ya yönelik eyleminden dolayı beş şüpheli, Caner Erkin'e yönelik eyleminden dolayı da iki şüpheli için 'silahla yaralamaya teşebbüs' ve 'spor alanlarına yasak madde sokma' suçlarından 1 yıl 4 ay 15 güne kadar hapis cezası istendi.

TÜM ŞÜPHELİLER İÇİN SEYİRDEN MEN TEDBİRİ

İddianamede 'yasak madde kullanma' suçuyla 35 kişi için 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, 1 şüpheli için adli para cezası talep edildi. Şüphelilerin tümü için kararla birlikte seyirden men tedbirinin uygulanması istendi.

Aralarında futbolcu Caner Erkin ve haklarında iddianame düzenlenen şüphelilerin de bulunduğu 72 şüpheli hakkında, 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak', 'yaralama', 'hakaret içerikli tezahürat', 'spor alanlarında yasak madde kullanma' suçundan yürütülen soruşturma takipsizlik kararıyla sonuçlandı.

İddianame, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Ahmet Aslan tarafından hazırlanarak İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek, 19 Nisan 2018 tarihinde Kadıköy Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maçın, çıkan olaylar nedeni ile tatil edildiği anlatıldı.

QUARESMA'YA ÇAKMAK VE MADENİ PARA FIRLATILDI

Şüphelilerden Abdülkadir D., Metehan A., Taner Ç., Mirsat B. ve Cihat Ö.'nün belirli saatlerde futbolcu Quaresma'yı hedef alarak çakmak ve madeni para fırlattıkları belirtilirken, cisimlerin  Quaresma'ya isabet etmediği ifade edildi.

İddianamede şüphelilerden Cem A.'nın da sahaya telefon fırlattığı kaydedilirken, "Şüpheli Mehmet S.Y. ve Sedat D.'nin hedef alarak Şenol Güneş'in kafasına çakmak attıkları, şüpheli Gökhan T. soyunma odasına doğru giden Şenol Güneş'e su dolu bir şişe attığı, Güneş'in bu eyleme bağlı olarak tekrar yere düştüğü, eylemde kullanılan maddenin Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesi uyarınca silah niteliğine haiz olduğu" belirtildi.

İddianamede, şüpheli İbrahim Y. ve Selçuk G.'nin, Caner Erkin'i hedef alarak sahaya medeni para attıkları kaydedilirken, maddelerin futbolcuya isabet etmediği kaydedildi.

'ÖRGÜT FAALİYETİ KAPSAMINDA SUÇ İŞLEDİKLERİNE DAİR YETERLİ DELİL YOK'

Olayları gerçekleştirenlerin organize hareket ettikleri yönünde oluşan şüphe üzerine soruşturmanın genişletildiği bilgisine yer verilen takipsizlik kararında, "Ancak yapılan kapsamlı araştırmaya rağmen şüphelilerin örgüt faaliyeti kapsamında suç işlediklerine dair kamu davası açılmasını gerektirecek yeterlilikte delil elde edilemediğinden bu suç yönünden kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği" belirtildi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin, takipsizlikle sonuçlanan soruşturmanın mağdur bölümünde yer aldı.  (İSTANBUL/DHA)