Şampiyonlar Ligi'nde geri dönüşler sürüyor

Son 16 turu ilk maçında Atletico Madrid'e 2-0 yenilen Juventus, Ronaldo'nun 'hat-trick'i ile turu geçmeyi başardı. Ronaldo maç öncesi "Geri dönüşe hazır olun" demişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçlarına bu gece oynanan karşılaşmalarla devam edildi. Juventus, ilk maçta deplasmanda 2-0 mağlup olduğu Atletico Madrid'i, Manchester City ise 3-2'lik galibiyet elde ettiği maçın ardından Schalke 4'ü konuk etti. Juventus ve Manchester City, rövanş maçlarında rakip kalelere toplam 10 gol gönderirken, kendi kalelerini de gole kapatmayı başardılar.

Gecenin önemli maçında İtalya'da Juventus, Atletico Madrid'i konuk etti. Ev sahibi ekibin yıldız oyuncusu maç öncesi taraftarları stadyumu güzelleştirmeye davet ederek "geri dönüşe hazır olun" açıklamasını yapmıştı.

Juventus, maç boyunca rakibine büyük üstünlük kurdu. Atletico Madrid'in rakip kaleye hiç isabetli şut çekemediği maçta Ronaldo yaptığı hat-trick'le takımını sırtladı.

Şampiyonlar Ligi tarihinin 124 golle en golcü oyuncusu olan Portekizli oyuncu rakip fileleri 27, 49 ve 86'ncı dakikalarda havalandırdı. Ronaldo'nun attığı ikinci golde gol teknolojisi çizgiyle karar verilirken, üçüncü gol ise penaltıdan geldi.

MANCHESTER CITY FARKA GİTTİ

Gecenin diğer maçında, İngiltere ekibi Manchester City, deplasmanda 3-2 yendiği Alman ekibi Schalke 04 ile seyircisi önünde karşılaştı.

Ev sahibi ekip, Sergio Agüero'nun ilki penaltıdan olmak üzere 35 ve 38'inci dakikalarda, Leroy Sane'nin 42'nci dakikada attığı gollerle ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

İkinci devrede farkı daha da açan Manchester City, 56'ncı dakikada Raheem Sterling, 71'inci dakikada Bernardo Silva, 78'inci dakikada Phil Foden ve 84'üncü dakikada Gabriel Jesus'un kaydettiği gollerle mücadeleden 7-0 galip ayrılarak çeyrek finale çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşları, bugün TSİ 23.00'te başlayacak Barcelona-Olympique Lyon (0-0) ve Bayern Münih-Liverpool (0-0) maçlarıyla sona erecek.

Turnuvada, Juventus ve Manchester City'nin yanı sıra daha önce İngiltere'den Tottenham, Manchester United, Hollanda'dan Ajax ve Portekiz'den Porto çeyrek finale yükselmişti. (HABER MERKEZİ/AA)