Bir sürpriz de Tottenham'dan!

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalistler belli oldu. Tottenham, güçlü rakibi Manchester City'i elemeyi başardı. Dün de Ajax, turnuvanın favorilerinden Juventus'u devirmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalistler belli oldu. Dün gece oynanan maçların ardından Barcelona ve Ajax ilk yarı finalistler olmuştu. Bu gece oynanan maçların ardından ise Tottenham ve Liverpool son dört takım arasına girdi.

Gecenin maçında Tottenham, güçlü rakibi Manchester City karşısında deplasmanda tur vizesi. Yedi golün atıldığı müthiş maç çok hızlı başladı. İlk 11 dakikaya 4 golün sığdığı maçta perdeyi ev sahibi adına 4'te Raheem Sterling açtı. Bu gole Tottenham 7 ve 10'uncu dakikalarda Min-Son ile yanıt verdi. City, 11'inci dakikada ise Bernardo Silva ile eşitliği yakaladı.

İlk yarının sonucunu belirleyen gol ise 21'inci dakikada yine Raheem Sterling'ten geldi ve Manchester City devreyi 3-2 önde tamamladı.

İkinci yarıya da iyi başlayan City, 59'uncu dakikada Sergio Agüero'nun güzel golüyle farkı ikiye çıkardı: 4-2. City'e bu skor tur için yetiyordu. Ancak Tottenham, 73'te Fernando Llorente'nin golüyle yeniden avantajı ele geçirdi: 4-3.

Maçın sonları ise büyük heyecana sahne oldu. City, Sterling ile 90+3'te beşinci golü buldu. Ancak maçın hakemi Cüneyt Çakır VAR uyarısıyla pozisyonda ofsayt olduğunu tespit etti ve golü geçersiz saydı.

İlk maçı evinde 1-0 kazanan Tottenham, bu sonuçla yarı finalde turnuvanın bir diğer sürprizini gerçekleştiren takımı Ajax ile eşleşti.

LİVERPOOL PORTO'YA AĞIR GELDİ

İlk maçta konuk ettiği Portekiz temsilcisi Porto'yu 2-0 yenen turnuvanın son finalisti İngiltere'nin Liverpool takımı, Dragao Stadı'nda oynanan rövanşta da rakibini 4-1 mağlup ederek yarı final vizesi aldı.

Porto'nun golünü 69. dakikada Eder Militao atarken, Liverpool'a galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Sadio Mane, 65. dakikada Mısırlı yıldız Muhammed Salah, 77. dakikada Roberto Firmino ve 84. dakikada Virgil van Dijk kaydetti.

Liverpool, yarı finalde Barcelona ile karşılaşacak. (HABER MERKEZİ/AA)

Ajax, futbolda son yılların en büyük başarısına imza attıAjax, futbolda son yılların en büyük başarısına imza attı