Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'a 11 gün hak mahrumiyeti

PFDK, hakemler için "Silahım olsa vururdum" diyen Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'a ihtar cezası verdi. Kartal'a hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 11 gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ceza kararların açıkladı.

Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında oynanan Galatasaray maçında "müsabaka temsilcisine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi" gerekçesiyle Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'a, 11 gün hak mahrumiyeti ve 12 bin 500 lira para cezası verildi. Kartal'a "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle  ihtar cezası uygulandı.

Hasan Kartal: Silahım olsa hakemi vururdumHasan Kartal: Silahım olsa hakemi vururdum

Galatasaraylı Emre Akbaba'nın ayağının kırıldığı pozisyonda kırmızı kart gören Braian Samudio'ya ise 2 maç men cezası verildi. Çaykur Rizespor'a 10 bin 500 lira para cezası kesen PFDK, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk ve antrenör Yılmaz Bal'a 13'er bin lira para cezası verilmesini kararlaştırdı.

ALBAYRAK'A PARA CEZASI

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'a "akredite edilmediği alanlarda bulunması" nedeniyle 20 bin lira ceza verildi. Galatasaray'a taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 20 bin lira para cezası kesildi.

PFDK'nin Trabzonspor'a, Atiker Konyaspor karşılaşmasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada yedinci kez gerçekleşmesi nedeniyle 170 bin lira ceza verdiği ifade edildi.

Kurulun, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 3 farklı ihlalden toplamda 60 bin lira, Evkur Yeni Malatyaspor, Bursaspor ve Atiker Konyaspor'a 20'şer bin lira ceza verdiği aktarıldı.

Kurul ayrıca Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Atiker Konyaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un bazı taraftarlarının elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bir sonraki müsabaka için bloke etti. (İSTANBUL/AA)