Koç'tan Cengiz'e: Hocasına verilen tazminatla ilgili söyleyeceklerimiz henüz bitmedi

Fenerbahçe Ali Koç, isim vermeden Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in "Fener Ol" kampanyasıyla ilgili sözlerini eleştirdi. Koç, "Kendi takımının hocasını göstererek kinayeli ve yakışıksız konuşmasını üzülerek izledik. Kendi hocasına verilen tazminatla ilgili söyleyeceklerimiz henüz bitmedi" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği temmuz ayı olağan yüksek divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bu sezon teknik direktör Ersun Yanal'ın istekleri doğrultusunda transfer politikası izlediklerini belirten Koç, "Transferde tenkit ediliyoruz. 'Biz futbol kulübüyüz, diğer sporlara neden transfer yapıyorsunuz?' diyorlar. Doğrudur, her şeyin amiral gemisi futboldur. Evet mali sıkıntılar içindeyiz. Ancak biz sadece futbol kulübü değiliz. Bu anlayışla diğer branşları yürütüyoruz" diye konuştu.

UEFA'nın finansal fair play kriterleri çerçevesinde transfer yaptıklarını aktaran Koç, "İçinde bulunduğumuz durumları da düşününce maddi açıdan ve UEFA kıskacı açısından parayı basıp alamıyorsun. Dışarıdan gazel okumak kolay. Dışarıdan atıp tutmak kolay. İşin bir de gerçeği var. Gerçekler çerçevesinde biz doğru olduğuna inandığımız çalışmaları yapıyoruz" dedi.

'ESKİ YÖNETİCİLER FEDERASYON ZİYARETİ YAPIYOR, İLGİYLE İZLİYORUM'

Ali Koç, Eljif Elmas'ın İtalyan ekibi Napoli'ye transferiyle ilgili eleştirilere de yanıt verdi.

"Eljif Elmas konusunda eski yöneticiler de hortladı" diyen Koç, "Federasyon ziyareti falan yapıyorlar, ilgiyle izliyorum. Onlara da bir iki lafım olacak. Ciddi bir transfer kaynağı elde ettik. Bu satışı yaptık. Yine hedef haline geldik. Arkadan iş çeviriyormuşum. İş ilişkilerim ile Napoli kulübüne para veriyormuşum. Bu şeylerin sonu yok" ifadelerini kullandı.

'AYAĞINIZ DENK ALIN'

Ali Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe'nin değerleri üzerinden hem yönetimimizi hem şahsımı karalamalara tenezzül eden, itibar cellatlığına soyunan, küçük akıllarıyla televizyon, gazete ve sosyal medyayı kullananların hepsini biliyoruz, hepinizi not ediyoruz. Sizler yunus yüzümüzü gördünüz artık yavuz yüzümüzü göstermenin zamanı geldi. 'Fenerbahçe başarısız olsun, kendi gündemimizi yaratalım'... Bunların yanında seçimlerde bana oy verenler, 'Nasıl olsa Aziz Yıldırım'ı deviremeyiz, Ali Koç'u deviririz' deyip bana destek olmuş; 'Hele şu ilk altı hafta geçsin de biraz da başarısız olsunlar tribünleri etkileriz' diye plan yapanlara mesajım var. Ayağınızı denk alın. Kim olduğunuzu biliyoruz. Ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz. Kimlerle aşık attığınızı da biliyoruz. Neye uğrayacağınızı şaşırırsınız.

'MEN KARARI ÇIKMAMASI BÜYÜK BİR BAŞARI'

Ali Koç, UEFA'nın Fenerbahçe'ye finansal nedenlerle Avrupa kupalarından men cezası vermemesi kararının çok büyük bir başarı olduğunu söyledi.

UEFA'nın Koç, "UEFA, finansal fair play ile ilgili karar verdi. Çok şükür ki Avrupa'dan men kararı çıkmadı. Bu, çok büyük bir başarıdır, prestij konusudur. 2 milyon avro ceza yedik. 23 oyuncu kısıtlaması ve pozitif transfer dengesi var. Bunları bekliyorduk. Kulübümüz bu konuda büyük bir başarı elde etmiştir. Bu, çok olumlu bir sonuçtur" dedi.

'TBB İLE 10 GÜN İÇİNDE ANLAŞMA İMZALAYACAĞIZ'

Ali Koç, kulübün borçlarının yapılandırılması amacıyla Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile 10 gün içinde anlaşma imzalayacaklarını kaydetti.

TBB ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden başkan Koç, "İnşallah 1 hafta, 10 gün içinde Türkiye Bankalar Birliği ile imzalayacağız. Böyle bir anlaşmaya muhtaç olmamayı gönül isterdi. İnşallah bizler mali bağımsızlığımızı, bu devraldığımız borç batağı durumdan omuz omuza çıktığımızda çok daha sağlıklı finansal kararlar verebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

GALATASARAY'A GÖNDERME

Ali Koç, Fener Ol kampanyası ile ilgili daha önce görüşlerini dile getiren Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'e isim vermeden eleştiride bulundu. Koç, konu hakkında söyledi:

"Rakiplerimizden birinin başkanının kampanyamıza dil uzatması, kendi takımının hocasını göstererek kinayeli ve yakışıksız konuşmasını üzülerek izledik. O seviyeye düşmeyeceğiz. Biz tenhada da kalabalıkta da aynı konuşan insanlarız. Kendi hocasına verilen tazminatla ilgili söyleyeceklerimiz henüz bitmedi. Sistemin ne kadar kokuşmuş olduğunu, insanların kayrıldığını, kaynakların nasıl heba edildiğini daha iyi anlayacaksınız. Bu durumun mahkemeye bile gitmemesi söz konusuydu. Detaylarını yönetim kurulu üyemiz Alper Bey yakın zamanda basına aktaracak. İnşallah rakiplerimiz de bir gün bizler gibi bir kampanya etrafında kenetlenebilir."

Fatih Terim'den Ali Koç'a videolu yanıtFatih Terim'den Ali Koç'a videolu yanıt

'3 TEMMUZ ARTIK ÇOK UZADI'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 2010-2011 sezonunun ardından yaşanan 3 Temmuz süreci hakkında şu ifadeleri kullandı:

"3 Temmuz artık çok uzadı. Sabırsızlanıyoruz. 13'üncü duruşma eylül ayında başlıyor. İlk defa 3 hafta arka arkaya olacak. Sene sonuna kadar karar çıkacağına inanıyoruz. Fenerbahçe'nin müşteki olmaması mantığa aykırı. Biz ancak dışarıdan takip ediyoruz. Şov yapmadan ve tribünlere oynamadan hukuk çerçevesinde duruşmaları takip ederek konuyu takip ediyoruz."

Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse 4 Nisan 2015'te silahlı saldırıda bulunulduğunu hatırlatan Koç, "Bu arada Fener Ol'un başlangıç gününü de özellikle 4 Nisan olarak seçmiştik. Konuya dikkat çekebilmek için. Yöneticilerimiz Trabzon'a giderek Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü. Yakın zamanda orada da enteresan gelişmeler olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Ali Koç, 4 Nisan'da başlattıkları Fener Ol kampanyasından şu ana kadar 150 milyon lira topladıklarını kaydetti. (İSTANBUL/AA)