Tottenham'ın başına Jose Mourinho getirildi

Son Şampiyonlar Ligi finalisti Tottenham Hotspur'da yeni teknik direktör Jose Mourinho oldu. Mourinho en son Manchester United'ı çalıştırıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspurs, takımın teknik direktörlüğüne Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho'nun getirildiğini duyuruldu. Mauricio Pochettino'nun görevine son verildiği gece saatlerinde açıklanmıştı.

Mourinho ile 2022-2023 sezonuna kadar sözleşme imzalandığını duyuran kulübün başkanı Daniel Levy, Jose Mourinho ile anlaştıkları için mutlu olduklarını söyledi. Mourinho ise “Çok büyük bir mirasa ve tutkulu taraftarlara sahip bir kulübe katılmaktan heyecan duyuyorum. Takımdaki ve akademideki kalite beni heyecanlandırıyor" ifadelerini kullandı.

Daha önce ülkesinde Benfica, Porto, Uniao de Leiria, İngiltere'de Chelsea, Manchester United, İtalya'da Inter, İspanya'da Real Madrid'de görev alan Mourinho, birçok kupa kaldırma başarısı gösterdi. Aralık 2018'de Manchester United'dan ayrıldıktan sonra takım çalıştırmayan Mourinho, yaşadığı lig şampiyonluklarının yanı sıra Porto ve Inter'in başında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde birer kez mutlu sona ulaştı.

POCHETTINO TOTTENHAM KARNESİ

27 Mayıs 2014'te Tottenham'ın başına geçen Pochettino, takımıyla 293 maça çıktı. Geçen yıl takımı Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkaran Pochettino, son dört sezon içinde takımını hep ligin ilk dört sırasında tutmayı başarmıştı. Arjantinli teknik adam 5,5 yılın ardından bu sezona kötü başlamış ve eleştirilerin odağı haline gelmişti. Tottenham bu sezon 12 maç sonunda 14. sırada yer alıyor. (HABER MERKEZİ)